Ved 19.30-tiden ble det klart at storhall-styret har landet på konklusjonen om å gå i dialog med Ålesund kommune. Det betyr at styret er positivt innstilt.

Saken dreier seg om Sparebanken Møre arena skal bli akuttmottak for 500 flyktninger fra desember til august neste år.

– Det har vært en svært vanskelig prosess, spesielt med tanke på å ivareta behov overfor leietakerne våre, sier styreleder Jon Ketil Gjørtz til smp.no.

Styrelederen håper på forståelse for at det er en spesiell situasjon.

Det var først ventet en uttale fra styret klokka 18, men diskusjonene dro ut i tid. Styret møttes også i går, men da ble saken utsatt.

Sportslig blir det lagt ned noen krav til dialogen med kommunen. Blant annet må det bli lagt fram et alternativ til klatreklubben, som trener i hallen. De er de eneste som ikke har treningsalternativer ute.

Smp.no er på plass og oppdaterer saken fortløpende.

Formannskapet

Førstkommende tirsdag skal formannskapet i Ålesund ha møte for å bestemme om de skal stå for drifta av akuttmottaket UDI ønsker lagt til Sparebanken Møre Arena. Samme kveld er det åpent folkemøte.

Rådmann Astrid Eidsvik vil i sin innstilling til vedtak blant annet ha fullmakt til å gå inn i forhandlinger med UDI om etablering av akuttmottak for inntil 500 asylsøkere der Ålesund kommune har totalansvar for etablering og drift.

Er det riktig å etablere akuttmottak i storhallen i Ålesund? Ja Nei Vet ikke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Er det riktig å etablere akuttmottak i storhallen i Ålesund? Ja 13% Nei 82% Vet ikke 4% Du har allerede stemt 13201 stemmer

Beboer nær Storhallen: - Dette blir feilElever: – 500 asylsøkere er ikke så mange

Dette bildet er tatt klokka 18.40. Foto: EIRIK NESSET HJELVIK