Bjarne Haagensen (83) var forhindret fra å være med på de to styremøtene i Ålesund Storhall AS denne uka, som til slutt endte med at hallstyret nå skal gå i dialog med Ålesund kommune om å gjøre om Sparebanken Møre Arena fra en idrettshall til et akuttmottak for flyktninger fram til august 2016.

- Jeg tror rett og slett ikke styret, der jeg selv er medlem, har mandat til å vedta det de gjorde sist torsdag. Etter min mening må statuttene for bruken av hallen endres for å kunne gjennomføre en slik drastisk bruksendring, og det må gjøres på en generalforsamling, mener Haagensen.

NRK omtalte Haagensens reaksjon tidligere i kveld.

Nei til endring

Haagensen er på ferie på Gran Canari, og var derfor forhindret fra å stille på styremøtene. Haagensen legger ikke skjul på at han ikke hadde stemt for å «kaste» idretten ut av hallen til fordel for et akutt-mottak, som han sier selv.

- Her er det mye som skurrer. Hva med kapitalen som ble hentet inn fra investorene da hallen skulle finansieres? Investorene den gang gikk inn med midler som var øremerket den lokale idretten, ikke noe annet. Dette liker jeg rett og slett ikke, men ønsker ikke å si for mye før jeg har kommet hjem til Ålesund. Jeg vil ta saksgangen opp med de øvrige i styret, og vil lage en skriftlig redegjørelse for hva jeg mener om denne saken, sier han.

- Men det er kun snakk om noen måneder, fram til august neste år?

- Det er det ingen som vet, svarer han kontant.

Trekke seg?

- Vurderer du å trekke deg som styremedlem i Ålesund Storhall?

- Det ønsker jeg ikke å uttale meg om nå. Først skal jeg komme hjem, så får vi se hva som skjer deretter.

Og allerede lørdag kommer Bjarne hjem. Og da har han altså slett ikke tenkt å sette seg ned og hvile i godstolen. Han mener tydeligvis at torsdagens vedtak i hallstyret ikke holder vann, og han antyder også at styret, eller de som var til stede på styremøtet, har gått ut over sine fullmakter.