I et skriftlig brev til styret i Ålesund Storhall AS gir Bjarne Haagensen beskjed om at han trekker seg fra styret i selskapet med øyeblikkelig virkning.

Årsaken er styrets vedtak om å gå i dialog med Ålesund kommune om å omgjøre Sparebanken Møre Arena fra idrettshall til akuttmottak for flyktninger fram til august neste år.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook

Motstandere av mottak

Begge disse to skal ha vært motstandere av å omgjøre hallen til midlertidig akuttmottak.

– Jeg så ingen annen løsning enn å trekke meg ut. Jeg kan ikke sitte og bidra til å administrere et asylmottak, det er ikke derfor jeg har sagt ja til å sitte i styret, sier Haagensen til smp.no.

Fire punkter

Vi har fått tilgang til brevet, der Haagensen i fire punkter grunngir hvorfor han velger å trekke seg øyeblikkelig.

I punkt 1 sier Haagensen at styrets leder (Jon Ketil Gjørtz) uten å konferere med styrets medlemmer har tilbudt Storhallen som transitt-mottak for flyktninger. På spørsmål fikk Haagensen beskjed om at tilbudet fra Ålesund Storhall AS lå såpass høyt i pris at det trolig ville bli avslått.

Videre skriver Haagensen at etter at tilbudet faktisk ble akseptert ble det så innkalt til styremøte for å behandle saken.

(saken fortsetter under bildet)

Positive Daglig leder for Synnøve Rogne sammen med styreleder Jon Ketil Gjørtz under pressekonferansen til styret i Ålesund Storhall. Flertallet vil gå i dialog med kommunen om å opprette akuttmottak i hallen. Foto: Nikolas B. Farstad

Haagensen var på dette tidspunkt på ferie på Gran Canari, men styrelederen ble informert skriftlig om at Haagensen var imot at hallen skulle benyttes til noe annet enn det den var tiltenkt. Altså til idrettslige formål.

Nytt møte

Men på styremøtet ble det ikke flertall for styreformannens innstilling, og nytt møte ble berammet dagen etterpå.

Styremøte nr. 2 ble avholdt uten at Bjarne Haagensen (fortsatt på Gran Canari) og Peder Ryste var til stede. Begge var motstandere av å midlertidig omgjøre hallen til akuttmottak. Uten disse to ble resultatet 3-1 i favør av mottak.

«Dersom Peder Ryste og jeg hadde fått anledning til å møte ville stemmetallene endt 3-3», skriver Haagensen i sitt avskjedsbrev til styret.

Sak for generalforsamlingen

Haagensen avslutter brevet til styret med å si at aksjonærene som har vært med på å finansiere og bygge storhallen burde ha vært konsultert gjennom en generalforsamling.

«En så drastisk endring i selskapets formål bør ikke være en sak for styret, men for generalforsamlingen», skriver Haagensen.

– Bør splittes opp

Så langt Haagensens brev. Men har han en annen løsning på hvordan Ålesund kommune kan skaffe 500 flyktninger i nød tak over hodet?

– Antallet må i hvert fall splittes opp i flere mindre boenheter. Å samle 500 mennesker i én bygning hører ingen sted hjemme. Jeg er bekymret for hva dette vil føre til i byen vår, og det mener jeg virkelig.

– Føler du deg overkjørt i denne saken?

– Ja, jeg føler meg overkjørt av styrelederen. Og derfor velger jeg å trekke meg ut av styret i Ålesund Storhall, sier Bjarne Haagensen.

Gjørtz: – Ingen kommentar

Styreleder Jon Ketil Gjørtz ønsker ikke å kommentere avskjedsbrevet til Bjarne Haagensen.

– Dette er helt ferskt for meg, og jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan uttale meg noe om dette nå, sier han.

– Men kan dere i styret ha gjort et ulovlig vedtak i denne saken? Burde dette ha vært en sak for generalforsamlingen i selskapet?

– Som sagt, jeg ønsker ikke å uttale meg om saken i det hele tatt nå. Dette får vi ta igjen senere, sier Gjørtz.

– Beklager du at to av styrerepresentantene nå velger å trekke seg fra sine verv? Og vil styret fortsette med kun fire medlemmer?

– Nok en gang - ingen kommentar. Jeg må sjekke statuttene om det står noe der om antall styrerepresentanter, avslutter en fåmælt Gjørtz.

Heller ikke Peder Ryste, den andre som skal ha trukket seg fra styret, ønsker å uttale seg på det nåværende tidspunkt.