Fredag kveld ble det klart at Meteorologisk institutt sendte ut et oppdatert OBS-varsel som også omfatter Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane (se hele varselet under)

Ekstremværet Synne er ventet å slå inn lengre sør på Vestlandet og Sørlandet, og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) advarer om at uværet kan føre til alvorlige ødeleggelser der.

Endringene i det nye OBS-varselet dreier seg i første rekke om at det også blir vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av sterk vind. I Sogn og Fjordane er det ventet mye nedbør. I tillegg vil snøgrensa gå lengre ned enn tidligere antatt.

Vind fra nordvest søndag

På søndag venter statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ganske sterk vind på kysten av Møre og Romsdal. Fra og med søndag ettermiddag vil vinden dreie vest, og senere nordvest.

– Vi er litt bekymret når vinden kommer fra denne retningen. Da vil den ta skikkelig godt, og nordvest og full storm på kysten av Møre og Romsdal er ikke langt unna ekstremvarsel, sier Fagerlid.

Hvorfor har stormene navn? I Stormarkivet får du svaret

Meteorologisk institutt har foreløpig bare sendt ut OBS-varsel for Møre og Romsdal, men Fagerlid er klar på at om prognosene endrer seg, så kan det bli meget kraftig.

– Folk må absolutt holde seg unna båter i helga. Kjøp heller julegaver, oppfordrer statsmeteorologen.

Verst seint søndag

Søndag ettermiddag og kveld blir verst. I tillegg er det ventet en veldig kraftig byge i helga, og det er fare for hagl og tordenbyger. Ekstremværet Synne er et resultat av lavtrykket som gir den sterke vinden. Ekstremvarselet gjelder Agder og Rogaland, sør i Langfjella.

Men når lavtrykket i helga har passert, ligger det nye på lur. Mandag blir det litt roligere vær på Sunnmøre, men allerede tirsdag blir det ny vindøkning og nedbør.

– Både tirsdag, onsdag og torsdag kan de nye lavtrykkene by på en del vær i Møre og Romsdal og på Sunnmøre, påpeker Fagerlid.

OBS-varsel oppdatert fredag kveld:

Sogn og Fjordane

Lørdag er det ventet mye nedbør. Lokalt kan det komme 50-80 mm på 24 timer. Mest nedbør er ventet i midtre og indre strøk. Snøgrensen er ventet å ligge omkring 1000 m. Utover dagen vil den synke til 400-600 m. I tillegg er det ventet sørvest opp i liten storm på kysten og i fjellet. I fjellet er det ventet stor snøskredfare og vanskelige kjøreforhold pga mye vind og nedbør.

Møre og Romsdal

Lørdag er det ventet sørvest opp i liten storm på kysten og i fjellet. I fjellet er det ventet vanskelige kjøreforhold pga mye vind og nedbør. Snøgrensen er ventet å ligge omkring 1000 m og vil synke til 400-600 meter utover dagen.