Haanes ny styreleder i Amnesty International

Skal lede organisasjon med nær 60.000 medlemmer.

Kjetil Haanes har lang styreerfaring fra både bedrifter og ideelle organisasjoner. Han har blant annet vært styreleder i Norsk Presseforbund og styremedlem i Orkla ASA. Han har også bakgrunn fra den norske UNESCO-kommisjonen. Haanes var i en årrekke konserntillitsvalgt i Orkla-systemet og senere nestleder i Norsk Journalistlag. Til daglig jobber Haanes som redaktør i næringslivsmediet NETT NO.  Foto: Amnesty International Norge

Nyheter

Amnesty International Norge melder at sunnmøringen Kjetil Haanes er i dag konstituert som ny styreleder i organisasjonen.

Amnesty International Norge har nesten 60.000 medlemmer i Norge.

- Det er en ære å overta styreledervervet etter Trygve G. Nordby. AI Norge er en viktig og flott organisasjon, og det har vært spennende å bli kjent med Amnesty fra styrets side. 2016 er et viktig år med utarbeidelse av ny strategi og landsmøte på høsten, og jeg gleder meg til å ta fatt på styrelederarbeidet og til å treffe medlemmer på flere arenaer, sier Haanes til nettstedet.

Haanes erstatter Trygve G. Nordby som har tiltrådt som fagsjef med ansvar for å koordinere flyktningarbeidet i Oslo kommune.

- Det er selvsagt vemodig å miste en dyktig styreleder i Nordby, men jeg er helt trygg på at Kjetil Haanes er rette mann til å ta over jobben og at han vil lede styret på ypperlig vis fremover, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i AI Norge.