Mange på Nordvestlandet merket jordskjelv

Et jordskjelv med styrke på 3,7 kunne merkes i Møre og Romsdal, Hordaland og Sogn og Fjordane fredag morgen.
Nyheter

Folk fra Haram til Nordfjord merka jordskjelvet - se leserkommentarer under

Jordskjelvinstituttet NORSAR bekrefter overfor NRK Sogn og Fjordane at det har vært et jordskjelv.

– Det er merket på alle jordskjelvmålerne i landet. En vil merke det som et tog eller vogntog som kjører forbi. Det er en sterk risting, men det gjør ingen skade, sier professor i geovitenskap ved Universitetet i Bergen, Kuvvet Atakan, til NRK.

Senteret var litt vest for Bremanger i Nordfjord og hadde en styrke på 3,7, skriver NTB.

– Vest for Florø

Overfor smp.no bekrefter seismolog Johannes Schweitzer i NORSAR at jordskjelvet har vært merkbart i Møre og Romsdal også. Ifølge Schweitzer skjedde jordskjelvet ca. 45 kilometer vest for Florø, ute i havet.

– Andre som har merket jordskjelv på Eid nå nettopp? Eller var det noe annet, spør Eid-ordfører Alfred Bjørlo på Facebook. En tipser fra Ålesund melder også om risting i Ratvika klokka 08.20.

Ikke kraftig

Ifølge seismologens første meldinger skjedde jordskjelvet rundt klokka 08.20-08.22 og hadde en magnitude på ca. 3,5 på Richters skala. Jordskjelvet er ikke kraftig i global sammenheng, og vi har også kraftigere i Norge, bekrefter Schweitzer.

– Du vet nok bedre enn meg hvor folk har merket dette. Folk ringer til avisene og politiet før de ringer til oss, men vi er i ferd med å legge ut litt informasjon på våre nettsider straks, sier seismologen.

Fra Haram til Nordfjord

NRK har fått meldinger om at jordskjelvet er merket både i Stryn, Nordfjordeid og i Måløy i vårt dekningsområde. Smp-tipsere melder at de har merket jordskjelvet i Ulstein, Hareid, Ålesund, Haram, Ørsta og Volda også.

Smp.no-lesere både fra Dalsfjorden i Volda, Ørsta sentrum, Spjelkavik i Ålesund, samt Grytastranda og Tennfjorden i Haram - har skrevet i kommentarfeltet at de merket skjelvet.

«Ej låg i senga å kjennde kor d rista i huse», skriver en leser fra Moltustranda i Herøy.

«Huset rista godt i Sykkylven», skriver en leser - «merket det på Ikornnes, Sykkylven. Som ei svak, kortvarig risting i bygget», skriver en annen.

PS! Vi opplever problemer med at meldinger forsvinner fra kommentarfeltet. Beklager dette!

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter