Mange på Nordvestlandet merket jordskjelv

Et jordskjelv med styrke på 3,7 kunne merkes i Møre og Romsdal, Hordaland og Sogn og Fjordane fredag morgen.
Nyheter

Folk fra Haram til Nordfjord merka jordskjelvet - se leserkommentarer under

Jordskjelvinstituttet NORSAR bekrefter overfor NRK Sogn og Fjordane at det har vært et jordskjelv.

– Det er merket på alle jordskjelvmålerne i landet. En vil merke det som et tog eller vogntog som kjører forbi. Det er en sterk risting, men det gjør ingen skade, sier professor i geovitenskap ved Universitetet i Bergen, Kuvvet Atakan, til NRK.

Senteret var litt vest for Bremanger i Nordfjord og hadde en styrke på 3,7, skriver NTB.

– Vest for Florø

Overfor smp.no bekrefter seismolog Johannes Schweitzer i NORSAR at jordskjelvet har vært merkbart i Møre og Romsdal også. Ifølge Schweitzer skjedde jordskjelvet ca. 45 kilometer vest for Florø, ute i havet.

– Andre som har merket jordskjelv på Eid nå nettopp? Eller var det noe annet, spør Eid-ordfører Alfred Bjørlo på Facebook. En tipser fra Ålesund melder også om risting i Ratvika klokka 08.20.

Ikke kraftig

Ifølge seismologens første meldinger skjedde jordskjelvet rundt klokka 08.20-08.22 og hadde en magnitude på ca. 3,5 på Richters skala. Jordskjelvet er ikke kraftig i global sammenheng, og vi har også kraftigere i Norge, bekrefter Schweitzer.

– Du vet nok bedre enn meg hvor folk har merket dette. Folk ringer til avisene og politiet før de ringer til oss, men vi er i ferd med å legge ut litt informasjon på våre nettsider straks, sier seismologen.

Fra Haram til Nordfjord

NRK har fått meldinger om at jordskjelvet er merket både i Stryn, Nordfjordeid og i Måløy i vårt dekningsområde. Smp-tipsere melder at de har merket jordskjelvet i Ulstein, Hareid, Ålesund, Haram, Ørsta og Volda også.

Smp.no-lesere både fra Dalsfjorden i Volda, Ørsta sentrum, Spjelkavik i Ålesund, samt Grytastranda og Tennfjorden i Haram - har skrevet i kommentarfeltet at de merket skjelvet.

«Ej låg i senga å kjennde kor d rista i huse», skriver en leser fra Moltustranda i Herøy.

«Huset rista godt i Sykkylven», skriver en leser - «merket det på Ikornnes, Sykkylven. Som ei svak, kortvarig risting i bygget», skriver en annen.

PS! Vi opplever problemer med at meldinger forsvinner fra kommentarfeltet. Beklager dette!