Onsdag ble det klart at Ålesund blir administrasjonssted og får hovedsetet for den nye politimesteren i fylket. Tidligere er det klart at Ingar Bøen blir politimester.

Her kan du lese begrunnelsen

Ville blitt overrasket

Når han hører Politidirektoratet sin begrunnelse, er han glad for at Ålesund kom styrket ut etter høringsrunden. Han er også glad for at sokkelberedskapen, som har vært et stort argument for Kristiansund, ikke ble avgjørende.

Ifølge styrelederen har regionrådet samarbeidet tett med nødetatene og vertskommunen Ålesund, noe som har gitt betydelig merverdi for framtida, påpeker han.

En lang kamp

– Dette har vært en sak over flere trinn. Den første kampen var å få til ett politidistrikt i Møre og Romsdal. Her har vi fått mye hjelp fra våre stortingspolitikere. I andre runde var det bra at distriktet skulle etableres på politifaglige premisser. Politidirektoratet mener at rekruttering er viktig, og dette bekrefter at Ålesund som byregion er attraktiv. Dette gir arbeidsplasser, er viktig for offentlig sektor, forskningsmiljø og et tungt næringsliv, mener Riise.

Han mener summen av dette vil styrke Sunnmøre som et attraktivt sted å flytte til.

– Det beredskapsmessige er likevel viktigst. Vi har store utfordringer knyttet til fjorder, Åkneset, havet og er glad for at politidirektoratet har vektlagt dette.