Kan bli asylmottak i minimum seks år

240 asylsøkere kan bli bosatt på Volsdalsberga.

ARKIVFOTO: STAALE WATTØ 

Tilbyr boligblokk Prosjektleder Leif Gunnar Brandal i Sjømannsvegen 1 AS tilbyr Studentblokka til Link AS, som vil lage asylmottak for 240 personer der. 

Nyheter

Selskapet Link har tilbudt UDI å drive ordinært asylmottak med 240 plasser i Ålesund, opplyser UDI i en pressemelding. Asylmottaket er tenkt plassert i den såkalte "Studentblokka" på Volsdalsberga.

- Dette er tenkt som et permanent mottak med enslige voksne og familier, forteller daglig leder i Link, Hallstein Saunes.

Dersom UDI og Link bli enige, kan asylmottaket på Volsdalsberga bli en relativt permanent affære.

- Dersom vi får kontrakt, skrives den for tre år med opsjon på tre nye år. Etter den perioden konkurranseutsettes mottaket igjen, sier Saunes.

I januar


Tilbyr 240 asylplasser i Ålesund

Link vil drive asylmottak på Volsdalsberga.

Avgjørelsen om det blir mottak på Volsdalsberga faller 8. januar.

- Vi driver fra før flere mottak i fylket, og totalt 16 i hele Norge. Det er viktig å presisere at et eventuelt mottak på Volsdalsberga ikke blir et akuttmottak, men et ordinært mottak der beboerne vil oppholde seg i påvente av at asylsøknaden behandles, sier Saunes.

Pusterom


Bygger 110 leiligheter på Volsdalsberga

Fredensborg Eiendom er straks i gang med å forvandle den tidligere studentblokka på Volsdalsberga.

Nåværende eiere av Studentblokka er selskapet Sjømannsvegen 1 AS, som igjen er eigd av Oslo-selskapet Fredensborg Eiendom AS. Leif Gunnar Brandal er prosjektleder for blokka, og han kunne i mai fortelle at blokka skulle totalrenoveres og det skulle bygges 110 nye leiligheter der.

- Vi har kommet så langt at prosjekteringen er ferdig, men når muligheten for asylmottak kom opp, ser vi på det som et pusterom. Markedet er ikke det beste nå for nye leiligheter, sier Brandal.

Nabovarsel

Han sier at Sjømannsvegen 1 AS er enig med Link om betingelsene.

- Nå er det opp til UDI å avgjøre. Dersom det blir nei fra de 8. januar, vil vi øyeblikkelig sette i gang med det opprinnelige renoveringsprosjektet, sier Brandal.

Dersom det blir ja, vil kun mindre utbedringer skje i første omgang.

- Leilighetene i blokka er fullt ut beboelige, sier han.

Brandal forteller at de fredag sendte ut nabovarsel om eventuelt asylmottak.

- Per nå har vi ikke fått tilbakemeldinger, sier Brandal.