Prisvinnere klare:

Disse får Sunnmørspostens priser

Hedersprisen går til Karl Johan Skårbrevik, som i fire år har servert suppe ved Korsatunnelen.
Nyheter

Tradisjonen tro delte Sunnmørsposten ut tre priser på lille julaften: Hedersprisen, sportsprisen og kulturprisen.

  • Hedersprisen går til Karl Johan Skårbrevik, mannen bak "suppebussen" i Korsatunnelen.
  • Sportsprisen går til alpinist Nina Løseth.
  • Kulturprisen går til The Brazz Brothers.

Hedersprisen:

Ut med bronse, inn med glass og betong

– Folka og fjellet. Det er mitt bilde av skulpturen. Men andre får sikkert andre assosiasjoner, sier glasskunstner Cornelia Skuggen og holder den nye Hedersprisen opp mot lyset.


- Unik møteplass

Mens det er juryer som peker ut vinnerne av sportsprisen og kulturprisen, er det leserne som avgjør hvem som får hedersprisen.  Alle kandidatene fikk mange stemmer, men den som fikk desidert mest var Karl Johan Skårbrevik.

I fire år har han servert gratis suppe fra folkevognbussen sin ved Korsatunnelen hver fredag.

- Han har skapt en unik møteplass midt i byen, der ulike folk kan slå av en prat - enten de er tiggere fra Moldova, sunnmøringer som sliter med rus eller folk som ikke har noen spesielle problemer, sa ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg om prisvinneren.

Skårbrevik selv var noe ukomfortabel med all oppmerksomheten.

- Jeg liker meg ikke så godt i sånne situasjoner, vedgikk han da han mottok prisen.

- Men tusen takk for anerkjennelsen, og takk til alle som har stemt på meg. Jeg må også benytte situasjonen til å takke de som er med og hjelper i teamet. Jeg har fått med meg en del som har hatt det tøft, og sett at det å bli vist tillit har stor betydning. Å bli vist tillit gir en grunn til å holde seg edru, sa Skårbrevik.


– Denne julen blir himmelsk for meg

Mange av Harald Dolmens juler har vært et reint helvete. Men i år gleder han seg til å feire.

 

I fjor var det mannskapet på «Bourbon Orca» som fikk Hedersprisen for sin redningsinnsats i Middelhavet. Prisens aller første vinner var Joachim Rønneberg.

Endelig var det Ninas tur

- Endelig var det din tur. I år var det ingen tvil, sa nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik da han presenterte vinneren av årets sportspris:

Alpinisten Nina Løseth (26) fra Ålesund.

Løseth er i storform, og kommer rett fra en andreplass i storslalåm i Frankrike for tre dager siden - der var hun også kun 17 hundredeler fra sin seier. Hun kom også på 3. plass i verdenscupen i Åre for to uker siden, samme plassering som hun tok.

Les også: Løseth 17 hundredeler fra seier

Har lekt seg i 35 år

Kulturprisen gikk til The Brazz Brothers.

- Det jeg skal gjøre nå, er noe vi burde gjort for mange år siden. Det er en ganske spesiell gjeng som får årets kulturpris, innledet kulturredaktør Kristin Knudsen.

Se video: The Brazz Brothers - Julefred

- Musikkglede, improvisasjonskompetanse, klangsult og rytmekunst er blant stikkordene - ja, vi snakker om et musikalsk fyrverkeri!


Får ikke støtte

Brazz Brothers med i knallhard prioritering

– Hovedutfordringen vår er at vi må gjøre knallharde vurderinger mellom mange kvalifiserte søkere.

 

Runar Tafjord og Kåre Nymark mottok prisen på vegne av de seks. Brazz Brothers mistet nylig støtten fra kulturrådet, noe som gir dem dårlige økonomiske kår for neste år. Anerkjennelsen fra prisen vil hjelpe dem videre fremover, sa Tafjord i sin takketale.

- Det er gjennom leik at man lærer. Vi har leikt oss i 35 år, og vil fortsette å leike, lære og skape. Dokke bli'kje kvitt oss, lovet Tafjord.