Ålesunder «årets navn» i Dagbladet

Tore Barstad fra Ålesund kåret til «årets navn» i Dagbladet sammen med to andre styrkesjefer.

Årets navn Tore Barstad er operativ leder på «Siem Pilot» under oppdraget for Frontex og Operasjon Triton.  Foto: Eirik Røsvik

Nyheter

Denne jula feirer Tore Barstad fra Ålesund om bord i «Siem Pilot» i Middelhavet.

Siden juni har det norske skipet reddet mer enn 10.000 flykninger i havsnød som det norske bidraget til EU-aksjonen Triton, skriver Dagbladet. Tore Barstad delte på oppdraget med Lise Dunham fra Hamar og Erling Olstad fra Dombås. Alle jobber i Oslo-politiet.

Ansvarlig redaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, kaller de tre styrkesjefene «Nasjonens forbilder». Han skriver at styrkesjefene «personifiserer en norsk redningsaksjon av betydelige dimensjoner». De ble valgt på bakgrunn av sine personlige egenskaper, og de «satte tonen for et langvarig arbeid som vi vet vil krever (sic! journ.anm.) sinnets ro og god dømmekraft.»

«De representerer det beste ved norsk politi. Styrkesjefene på «Siem Pilot» har gått foran og levd opp til vår plikt til å redde mennesker i nød. De er rollemodeller som Norge trenger akkurat nå. Derfor kårer Dagbladet dem til Årets Navn 2015.»

Vinneren av Dagbladets pris skal gis til «en person som har gjort en forskjell, et sterkt inntrykk, prestert noe ekstra.» Den deles ut av Dagbladets redaktører i samråd med leserne.