Til tross for at de fortsatt går med overskudd er det flere fyrverkeriselgerne som ikke er helt fornøyd med årets salg.

Dårligere enn i fjor

– Det er ikke like bra som i fjor. Vi merker det litt økonomisk, men vi kan ikke kalle det for dårlig heller, sier Bjarte Rørvik som jobber på Sveas hovedutsalg ved Color Line Stadion. Han håper at salget vil ta seg opp i løpet av morgendagen.

– Det er finere meldinger for morgendagen, da kommer nok flere, sier han og er usikker på hva nedgangen kan skyldes.

– Det er vanskelig å vite. Det kan jo skyldes at folk har fått en annen økonomi, sier han.

God inntektskilde

Noen som har fått kjenne mer på salgsnedgangen er Spjelkavik IL fotball. I flere år har de drevet med utsalg på idrettsanlegget til inntekt for fotballgruppa. I år er det derimot en kraftig nedgang i salget.

– Det gikk ganske dårlig. Kjapt regnet har vi vel nå solgt for 30 prosent mindre enn tidligere år, men heldigvis har salget tatt seg litt opp i kveld, forteller Rolf Andre Sandvik, onsdag kveld. Klubben har valgt å ikke bruke så mye penger på markedsføring, og dermed kommer de bedre ut av situasjonen.

Bedre enn dopapir

– Vi får sende tilbake det vi ikke selger, men vi får redusert refusjon for de kassene som allerede er åpnet. Det er bare en bonusinntekt, men sammenlignet med andre dugnader, som for eksempel dopapirsalg, er det veldig givende. Først i kveld fikk vi bekreftet at vi ikke kommer til å tape på årets salg, forteller Sandvik som heller ikke er sikker på hva som har skylden.

– Hvert år har vi hatt en lyskaster, men i går kortsluttet den. Før har det kommet folk helt fra Sykkylven hva lurt på hva lyset på himmelen er, og når de først er her kjøper gjerne mange fyrverkeri. Det kan hende det har litt av skylden, ellers er jo konkurransen blitt veldig stor, sier han.

Spente

Både Sandvik og Rørvik har sett mindre til storkjøperne i år, og selger for det meste til spente og ivrige barnefamilier. Alt av testvinnere er populært, og stjerneskudd forblir en klassiker.

– Stjerneskudd og småting som barna kan holde på med i de tidligere timer er vel det vi er ute etter, forteller Tor Andre Buch Vestre som tok med seg sønnene Håkon og Henrik som ivrig peker på et bilde av fontener.

Gledet seg

– Vi er interessert i alt vi. Den der er jo kjempestor, men de store er dyre, sier guttene og roper at nå er det bare en dag igjen.

– Vi er så spent, vi har gledet oss kjempelenge, sier de.

<strong>Ivrige:</strong> Håkon, Tor Andre og Henrik Buch Vestre gleder seg vilt til nyttårsaften og var i dag på jakt etter stjerneskudd og småting som guttene kunne kose seg med. Foto: Maria Moe