Utvidet søknadsfrist ved Høgskolen i Molde

Arbeidsledigheten gjør at skolen forlenger søknadsfristen for emnestudier.

Molde Høgskolen i Molde. 

Nyheter

Flere fortvilte arbeidsledige har tatt kontakt med Høgskolen i Molde for å kunne melde seg opp som emnestudenter. Svaret har til nå vært nei fordi fristen for lengst har gått ut.

- Nå utvider vi fristen for å melde seg opp, sier rektor Hallgeir Gammelsæter i ei pressemelding.

Harald Gammelsæter, rektor ved Høgskolen i Molde 

Han opplyser at Høgskolen i Molde har fått en rekke henvendelser fra personer som opplever store utfordringer med dagens arbeidsmarked, og som ønsker å finne nye karrieremuligheter.

Den opprinnelige fristen for å søke seg inn som emnestudent var 15. desember, men Høgskolen i Molde har besluttet å utvide denne til 17. januar.

I starten av 2015 var Møre og Romsdal et av fylkene med lavest arbeidsledighet. Nå er situasjonen snudd på hodet. Fylkesdirektør Stein Veland i NAV har uttalt til NRK at mange har hatt sin siste arbeidsdag i jula og møter nå det nye året uten jobb.

Grått på telefonen

- Vi har merket en veldig stor pågang. Folk har grått på telefonen og vært veldig fortvilte. Den opprinnelige fristen for å melde seg opp som emnestudent gikk ut 15. desember, men vi vil med dette gjøre det vi kan for å hjelpe folk tilbake i arbeid gjennom å styrke kompetansen og kanskje bidra til at folk får flere ben å stå på i et trangt arbeidsmarked.

Den nye fristen er 17. januar og rektor oppfordrer derfor alle som er interesserte eller kjenner andre som kunne være det om å spre denne nyheten slik at flest mulig får den med seg.

- Vi håper at de som tidligere har fått avslag kan ta kontakt med oss på nytt, sier rektoren.