Slik innledet ordfører Eva Vinje Aurdal samlinga der 11 sunnmørskommuner skal snakke om kommunereformen. Det er kommunene som fortsatt henger med i Regionkommune Sunnmøre som er samla til et såkalt sonderingsmøte på Devoldfabrikken i Langevåg.

SISTE: Ulstein ut av regionkommunen

Ålesundsordføreren er leder i sonderingsgruppa i regionkommuneprosjektet, og hun understreker at politikerne nå må vise at de har tro på dette prosjektet.

– Hvis vi ikke viser at vi har tro på det, hvordan skal innbyggerne få det, sier Eva Vinje Aurdal.

Sulaordføreren Jim Arve Røssevoll ønsker velkommen.

Etter at Aurdal hadde framført frieriet sitt blant annet å vise til mange gode tiltak i kommuneplanen, fikk de andre ordførerne fem minutter hver til å peke på det som er de enkelte kommunenes såkalte utfordringspunkter.

− Kommunene ble utfordra på et tidlig tidspunkt til å identifisere de mest kritiske forhandlingspunktene. Deltakerne vil dermed få god tid til å reflektere over gode løsninger inn mot forhandlingene, seier rådgiver Erlend Krumsvik i Sunnmøre regionråd.

Tidligere har Stranda og Norddal forlatt Regionkommune Sunnmøre. De som er igjen nå er Ålesund, Sula, Skodje, Haram, Giske, Sandøy, Stordal, Hareid, Sykkylven og Ørskog.

Gjør som over 24.000 andre - følg smp.no på Facebook!

I høst sa ordførar i Giske, Harry Valderhaug, at bomfritt mellom Giske og Ålesund gir gnist for samarbeid om storkommune.

Ordfører i Ulstein, Knut Erik Engh. Foto: Staale Wattø