– 276 mindreårige asylsøkere skal bosettes i fylket. De har krav på verger. Derfor ber vi folk som kan påta seg en slik oppgave om å melde seg, sier fylkesmann Lodve Solholm.

Han sier at det vil bli gitt god opplæring og at kravene for å være verge i en slik sammenheng ikke er så store ut over en god vandel og en ryddig økonomi. På den måten kan den som stiller opp være med og utgjøre en positiv forskjell for enslige unge som kommer til Norge.

Gjør som flere enn 24.000 andre - lik smp.no på Facebook

I utgangspunktet skal 1073 asylsøkere bosettes i Møre og Romsdal. I tillegg kommer 276 enslige mindreårige. Om det er rolig akkurat nå, regner fylkesmannen med at tilstrømmingen av asylsøkere vil øke til våren og sommeren.

I Møre og Romsdal har Hareid, Sunndal og Ulsteinvik mottak for enslige, mindreårige asylsøkere. Det er ordinære mottak i Sunndal, Ulsteinvik, Tingvoll, Vestnes, Volda og Ålesund. I tillegg er det akuttmottak i Kristiansund og i Herøy.

I fjor kom det 31.145 asylsøkere til Norge.  I år kan dette tallet øke til det dobbelte. 40 prosent av dem som kom hit til landet var under 18 år.

Les flere nyheter her