Før jul slet hun med bihulebetennelse og feber. I går slo hun kraftig tilbake og oppnådde karrierebeste i norgescupen.

Vi snakker om Ingrid Nerem fra Emblem IL. Hun gikk inn til sin første topp-ti-plassering da hun ble nr. 7 under 5 km klassisk i kalde Steinkjer fredag.

- Det var utrolig gøy å lykkes under rennet. Jeg var plaget med bihulebetennelse før jul og måtte ta en penicillinkur. I den siste uka har jeg vært på Bjorli og kjørt noen rolige økter, sier Ingrid Nerem.

Hun rakk så vidt bli frisk, og kjente at kroppen fungerte, sjøl i minus 17 grader på skistadion i Steinkjer fredag.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg SMP-sporten på Facebook!

Sprint lørdag

- Du har ambisjoner også på lørdagens sprint i klassisk?

- Ja, det hadde vært kjekt å komme til en semifinale. I fjor hadde jeg 10. plass i en prolog som best, sier ungjenta fra Emblem IL.

Under fredagens 5 km fikk Ingrid tida 14.03,2, mens klassevinner Nora Ulvang, Kjelsås, vant på 13.21,4. Hun er datter til den tidligere verdensstjernen Vegard Ulvang.

Gikk med kuldemaske

Sigrid Ertesvåg Jakobsen, Emblem, ble nr. 15, sjøl om hun var hemmet av en kuldemaske.

- Sigrid gjorde et godt løp, og tapte nok en del sekunder på å gå med kuldemaske. Men det var fornuftig siden hun er litt plaget med astma, sier kretslagstrener Pål Bjørn Øvrebust.

Han var godt fornøyd med flere av sine løpere i går. Blant annet datteren Martine som fikk en sterk 4. plass i 19-20 år.

Sterk 4. plass

- Martine hengte seg på vinneren Tiril Udnes Weng (Nes) ei periode av løpet og da var hun helt oppe på 3. plass. Det ble en 4. plass i mål, men det er bra av Martine i klassisk, sier pappa Øvrebust.

Martine fikk tida 13.25,5, mens Tiril Udnes Weng vant på 12.44,7 foran tvillingsøster Lotta som fikk 13.02,7. Marte Mæhlum Johansen (Østre Toten) ble nr. 3 med 13.14,2.

Topp-20 for debutant

I gutteklassen gikk Petter Elias Vestre Røkke (Stordal) veldig bra i M17 med 20. plass i sin debut i norgescupen.

- Petter Elias åpnet forsiktig, men avanserte hele tida og en 20. plass er meget bra. Også Vegard Røyrhus (Hovdebygda) i M18 gjorde et godt løp sjøl om han tapte rundt ti plasseringer på et fall, sier trener Øvrebust.

TOPP-20 Petter Elias Vestre Røkke, Stordal, gikk seg inn til norgescuppoeng i M17 år med 20. plass. Foto: JARLE MORDAL

Røyrhus ble nr. 47 i M18, mens Ole-Henrik Lervik, Molde OI fikk en god 23. plass.

I samme klasse ble det 36. plass til Jon Rolf Skamo Hope, Hyen, mens det ble 85. plass til Bjørn Erik Langstein, Tomrefjord. Kornelius Linge Glomnes, Valldal, ble nr. 87 av 147 løpere.

I eldste juniorklasse; M19-20, ble Iver Mathias Linge Glomnes, Valldal, nr. 58, mens Alexander Løvik Nyheim, Tomrefjord, kom inn til 83. plass av 173 som fullførte i klassen.