Vi snakker om produksjonsselskapet Puffin Productions, en nystartet bedrift med base i Volda. I høst fikk de vite at de fikk støtte fra Innovasjon Norge til å gjennomføre et testprosjekt.

Jeg mener denne organisasjonen fortjener å vinne frivillighets-konkurransen: Burg Møre og Romsdal Hødd Handball Klubb Kontakt Langevåg Røde Kors Hjelpekorps Natteravnene i Ålesund Norske Redningshunder Møre og Romsdal NSP Aid Volda rideklubb Ålesund og omegn Natur og Ungdom Aalesund Sanitetsforening Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... – Vi ønsket å bruke midlene til noe verdifullt både for oss som bedrift, og for de vi skal lage film for, forteller Guro Sollie Hansebakken som sammen med Øystein Frøyland driver Puffin Productions.

Gjøre noe bra

De to fant ut at de ville lage en videoproduksjon til en frivillig, lokal, organisasjon.

Se presentasjon av de 10 organisasjonene under. Avstemningen pågår ut 24. januar.

– Slike små lokale organisasjoner har sjelden midler til å lage slikt selv, så på denne måten kan vi bidra til å gjøre noe bra, sier de to.

Grunnen til at Guro og Øystein valgte seg frivillige organisasjoner, er at de har vært aktive i slike selv.

– Vi har sett hvor stort engasjementet er. Dugnadsarbeidet i frivillige organisasjoner betyr så mye. Ikke bare representerer det nyttig samfunnsarbeid, men det bidrar også til integrering og det å skape samhold i et lokalsamfunn.

Imponerende innsats

Guro og Øystein greide imidlertid ikke å velge ut én organisasjon som fortjener en video mer enn andre, og kom på ideen om å lage en konkurranse mellom organisasjonene.

– På den måten får flere organisasjoner vist frem arbeidet sitt, sier Guro.

Sunnmørspostens ansvarlige redaktør, Hanna Relling Berg, tente på ideen.

– Mange mennesker gjør en imponerende innsats på frivillig basis, og bidrar på den måten til et bedre samfunn. Sunnmørsposten ønsker å synliggjøre dette positive arbeidet i vårt område, og derfor inviterer vi nå, sammen med Puffin, til en konkurranse om å vinne en videoproduksjon.

Relling Berg har et håp om at konkurransen kan inspirere andre.

– Vi håper denne konkurransen både kan gjøre folk oppmerksomme på at det finnes svært mange gode organisasjoner i nordvest, og at flere blir inspirert til å engasjere seg i frivillig arbeid.

Under ser du de 10 organisasjonene presentert

Lesere har sendt inn presentasjon av en frivillig organisasjon som de mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Den organisasjonen som går helt til topps får en gratis videoproduksjon i premie.

Av alle innsendte forslag er det valgt ut ti kandidater som viser bredden i det frivillige tilbudet i nordvest.

Det er opp til Sunnmørspostens lesere å stemme på den organisasjonen som man mener fortjener å vinne. Avstemmingen foregår på smp.no og avsluttes 24. januar.

De tre organisasjonene som får flest stemmer, går videre til finalen hvor en jury kårer den endelige vinneren.

Når premievideoen er ferdiglaget, blir den først vist på smp.no. Deretter kan organisasjonen disponere den fritt til sitt formål.