– Telefonbevis knytter narkosiktede

Politiet mener teledata knytter de to tiltalte til hverandre i narkosaken som pågår i Sunnmøre tingrett.

ETTERFORSKERE: Politibetjentene Rune Gundersen og Tore Hovstein etterforsket saka. 

Nyheter

En litauer og en ålesunder står i tingretten tiltalt for kjøp og salg av 4,75 kilo amfetamin, 6,5 kilo hasj, 7.500 tabletter ecstasy, 2.000 rivotriltabletter og 3.000 tabletter med Rohypnol.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!

Aktor Inger Myklebust Ferstad forteller at tiltalen bygger på ålesunderens egen forklaring, og noen få beslag. Politiet mener teledata knytter ålesunderen til litaueren. De to hevder imidlertid at de ikke kjenner hverandre.

– Det er først nå når vi kommer til retten at narkotikamengden er betraktelig mindre i ålesunderens forklaringer, sier aktor Ferstad.

Hun mener tiltalte i avhør har holdt fast ved kvantumet som nevnt overfor.

Myklebust Ferstad sier hun skal vurdere hva hun kommer til å lande på i sin prosedyre, men erkjenner at en slik narkosak er krevende uten et beslag.

– Vi har vært avhengig av hans egen forklaring, sier hun.

STORE SUMMER Litaueren pakket inn store summer i plast og gjemte dem rundt omkring i leiligheten sin, blant annet 240.000 under kjøleskapet. Han mener pengene er spart opp og lånt.  Foto: POLITIET

 

Nekter

Ålesunderen nekter straffskyld fordi han overfor retten grovt anslått mener det er om lag halvparten med amfetamin, hasj, ecstasy og Rohypnol han har kjøpt og videresolgt.

Litaueren erkjenner ikke straffskyld for noe. De 480.000 kronene som ble funnet i leiligheten hans mener han er spart opp og lånt. Politiet mener det er utbytte fra narkosalg.


Nekter for stort narkosalg

Politiet mener de to tiltalte overleverte store mengder stoff i Ålesund, men ifølge dem selv kjenner de ikke hverandre.

 

Teledata

Politiet har prøvd forklaringen til ålesunderen på flere hold, blant annet teledata.

Ålesunderen har beskrevet at han handlet med en person fra Litauen eller Russland, men ikke omtalt «den ukjente» med navn. Ved å tømme telefonene for informasjon har politiet funnet ut at det har vært 85 kontakter mellom telefonene til de to.

FUNN Politiet fant denne jakka hjemme hos litaueren. Den inneholdt både penger og narkotiske stoffer.  Foto: POLITIET

 

Forklaringen ålesunderen har gitt styrket politiet i troen på at litaueren er den ukjente handelsparten. Vitner sa i retten at de hadde handlet med litaueren, men ingen oppga at de visste om noen relasjon mellom de tiltalte.

Pengene som ble funnet hos litaueren var pakket inn i plast, og 240.000 var gjemt under kjøleskapet.

Det ble også funnet fire mobiler, 70 gram kokain, 30 gram hasj og 77 ecstasytabletter.Hos ålesunderen ble det funnet hasj, metamfetamin, diazepam, ecstasy, 16.200 kroner og 11 pass.