Ordfører Eva Vinje Aurdal kjenner seg igjen umiddelbart.

Ordfører Eva Vinje Aurdal sier ingen ting. Hun nikker og peker illustrerende på hva som definitivt  er et kjennetegn.  Sunnmørsposten har spurt henne om hun kjenner seg igjen i tegningen fra Moa-konferansen, som initiativtakeren bak konferanse, Inger Johanne Langeland, har overrakt henne. Før natta er omme, har ordføreren lagt tegningen ut som sitt nye profilbilde på  Facebook.

Hva så med de andre som er illustrert/karikert?

Langeland forklarer. Eva Vinje Aurdal åpnet Moa-konferansen 2015, der hun pratet om sin oppvekst og betydningen av Rutebilstasjonen, som var møteplass for mennesker fra by og bygd,- et sted der romantikken blomstra. Et sted for «pasjon».

Ole Berrefjord, snakka om viktigheten av det som skjer ute i verden, og dens betydning for det som skjer i regionen, og satte passerspissen i Ålesund, mens svenske Eva Westermark, tok for seg  10.000-metersbyen og  byens unike muligheter for  utvikling.

Så er stortingspolitiker Pål Farstad inntegnet. Han snakka om Ålesund kontra Bergen og Trondheim, og om at Ålesund må markere seg mellom de to, store byene.

Professor Jørgen Amdam er illustrert sammen med med tall, statistikk og kart, og snakka om hvordan regionen utvikler seg, mens  Mona Ingebrigtsen, adm.dir i Oslo Areal, og som er fra Sunnmøre, tok for seg hva som er attraktive eiendommer for eksterne investorer. Illustrert med «Money talks».

Bror Magnus Tødenes, operatalentet fra Dimna, var det musikalske innslaget på konferansen.

Så er det arkitekt Peter Butenschøn. Han ville sette ting på spissen, med påstand om at Gågata i Ålesund fortsatt er ei stille gate, og at tidvis er de eneste menneskene man ser, de man ser på skiltet.

Da protesterte tidligere plansjef Ole Søvik, illustrert med uttalelsen «Feil, feil,feil».  Så snurra han film, til storøyde tilskuere.  Romantiske og lidenskapelige klinescener, som fra kinofilmer på 50-60 tallet, i sort-hvitt, med link til Vinje Aurdals Rutebilstasjon, og byens behov for byrom for «pasjon».  Ingen hadde forventa slike scener, og slik varighet, fortelles det. Og selv om noen nesten ble litt forlegne, sies det å være et minneverdig innslag under seansen, under tematikken  «pasjon» i byutviklinga.

Erik Espeset, konsernsjef i Tafjord Kraft tok for seg infrastruktur. Helge Orten, leder av Mørebenken og medlem i transportkomiteen på Stortinget, snakka om viktigheten av utvikling av samferdsel i regionen, bl.a Møreaksen. Deretter sees Pål Walberg i IKEA. Ålesundsrådmann Astrid Eidsvik , hadde framsnakking og samsnakking, på agendaen,  også illustrert med utsagnet: Kor e alle jentene hen?  Hun tok for seg viktigheten av samarbeid med nabokommunene og hva som må til for å få kvinnene til å flytte hjem.  Konferansier  Kjell  Beite og initiativtaker bak Moakonferansen, Inger Johanne Langeland, sees nederst i illustrasjonen.

Og så er det den vanvittig glade mann i vogna til bybanen, Thor  W. Bjørlo, mangeårig baneforkjemper, her illustrert med seiersskål,  på veg mellom Gågata og skitrekket i Spjelkavika.

Så det viktigste spørsmålet:

Hva mener DU er viktig for å utvikle Ålesund og regionen vår?

Diskutér i feltet under