Inntrøndelag Tingrett har onsdag beslutta å slippe sjukehussaka inn for hovedforhandling, melder Tidens Krav. Rettssaka skal etter planen gå fra 23. - 31. mai.

- Beslutninga er gjort på bakgrunn av stevninga fra Kristiansund kommune samt vurdering av partenes prosesskriv og tilsvar, skriver Kristiansund kommune på nettsidene sine.

Les også: Frykter misbruk av rettsvesenet

Kommunen oppfordrer nå alle interesserte om å sette seg best mulig inn i saka ved å gå gjennom kommunens stevning og prosesskriv og holde dette opp mot Helse Midt-Norges tilsvar og prosesskriv.

Les også: Helse Midt har svart på stevningen

Les også: Kristiansund har sendt stevning i sjukehussaken

- Man vil av sakspapirene se at det er solid rettslig grunnlag for at vedtaket om plassering av det nye fellessjukehuset er forvaltningsrettslig ugyldig, som følge av brudd på en rekke av de sentrale forvaltningsrettslige regler til beskyttelse av befolkningen mot myndighetsmisbruk. Ved på denne måten å sette seg inn i saka og deretter i størst mulig grad debattere/diskutere saken gjennom forskjellige media kan den enkelte innbygger på best mulig måte bidra til at vedtaket oppheves, heter det.

Helse Midt-Norge - representert ved Regjeringssadvokaten, har mulighet til å anke beslutninga til tingretten.