- Godt kamuflert med nysnø er dette de reineste fellene. I dag kom jeg over ei voksen dame som hadde falt stygt. Hvem har ansvaret hvis det går galt, spør en mann som kontakter smp.no

Ingen drift

- Vi har ikke noe vinterdrift på turvegene verken på Aksla eller andre steder i kommunen, sier Helene Worren som er fagleder for veg og parkdrift i kommunen. Det betyr at disse vegene verken blir brøyta eller strødd.

- Unntaket er hvis deler av en turveg også er skoleveg. Da strør vi når det trengs, sier Worren.

Fagsjefen sier at det sikkert er noen som mener at kommunen også burde måke trappene til Fjellstua etter store snøfall.

- Men her som ellers handler det selvsagt om ressurser. Vi må prioritere tøft, og det finnes verken folk eller penger til å drifte turvegene, slår Worren fast.

Aksla vel

Brukerne av byfjellet har den fordelen at det er noe som heter Aksla Vel.

- Men vi greier ikke å holde turvegene fri for is, sier leder Anstein Eide. Vi bruker mye tid og krefter på å lede vannet vekk, men nedbørsmengden de siste månedene har gjort den jobben nesten umulig.

Karene i Aksla Vel vet om de kritiske punktene på stiene.

- Og vi forsøker å fjerne issvullene så godt vi kan, forsikrer Eide. Enkelte steder er det umulig å holde vannet unna fordi stien går helt inntil berget. Der er det uunngåelig at det blir is når temperaturene synker.

Arnstein Eide lover at de skal gjøre så godt de kan slik at folk ikke skader seg, men han oppfordrer turgåerne til å være forsiktige. Eller aller helst:

- Ta på brodder.