Med hjertesang for Syria-flyktningene

Ålesunderen Geir Rønning ble sterkt preget av bildene av den lille syriske gutten som lå død i sanden på en strand i Tyrkia. Dette kunne ikke han bare se på, han måtte og ville hjelpe.
Nyheter

- Jeg ble veldig berørt av å se disse bildene av gutten i strandkanten, jeg fikk ikke bildet av ham ut av hodet. Sangen Två små händer kom ganske fort til meg, og med denne sangen ville jeg hjelpe til med å skape oppmerksomhet mot det som skjer ut i verden. Så jeg tok kontakt med en god venn av meg, produsent Lasse Anderson. Vi lagde denne sangen, så tok jeg kontakt med mitt norske plateselskap. Jeg spurte om de ville være med på å hjelpe, og det var de med på med en gang, forteller Geir Rønning.

Ett klikk hjelper

De har produsert en video til denne sangen som viser svært sterke bilder av denne lille gutten og mennesker på flukt. Mange ønsker å hjelpe, og ved å klikke på videoen og se den på youtube, genererer det inntekter gjennom reklame som blir vist. All inntekten av dette går direkte til Flyktninghjelpen.

- Jo flere som klikker og ser hele videoen og deler dette med kjente, jo mere penger går det til Flyktninghjelpen. Og ved å se videoen kan vi hjelpe å samle inn penger, og det er en enkel måte å hjelpe på, forklarer Rønning.

Rønning er nå rundt i Norge for å promotere videoen og skape oppmerksomhet. Målet er at flere bidrar med det de kan og ser videoen for å støtte Flyktninghjelpen.

- Vi har fått utrolig god respons på sangen og videoen allerede. Flyktninghjelpen er svært takknemlige for at vi vil være med å bidra, sier Rønning.

En historie

Som syvbarnsfar er det ikke vanskelig å forstå at bildene av den lille gutten satte dype spor i Geir.

- Det er ikke et menneskelig valg, men en menneskelig plikt å hjelpe. Vi må hjelpe ut av hjertet. Jeg fant en ventil, både med å skrive sangen og få hjelp av gode venner å lage sangen og videoen, og det føles godt å hjelpe. Nå er det viktig for meg å spre budskapet om frykten og nøden flyktningene er midt oppe i, og å samle inn penger til Flyktninghjelpen slik at man kan hjelpe dem der hvor de er. Målet er å fortelle en historie, og det er viktig at vi ikke glemmer. Vi kan ikke glemme at så mange ut i verden trenger oss, sier Rønning.