Et ganske så kraftig bygevær skal passere Nordvestlandet søndag ettermiddag og kveld.

- Dette vil skje i løpet av noen timer nå, og med temperaturer ned mot null grader i lavlandet og snøgrense i fjøresteinene, kan dere regne med at det kommer en god del nysnø, sier vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Vervarslinga på Vestlandet.

- I Ålesund kan det for eksempel komme så mye som ti centimeter, og det ser ut til å snø mer lenger nordover, og mindre sørover mot eksempelvis Florø. Eksakt hvor mye som kommer avhenger imidlertid av hvor tett bygene blir. Noen ganger samler de seg sammen og blir mer hyppige, andre ganger er de mer spredte, slik at det er vanskelig å forutsi eksakt, legger han til.

Våre webkamera: Sjekk været akkurat nå

Den værtypen vi har nå, med skiftende skydekke og snøbyger, vil fortsette i mange dager, forteller Hassel videre.

- For bak det bygeværet som passerer nå, venter flere. Og på samme måte som nå i dag er det vanskelig å forutse hvor tett bygene kommer, men også hvor mye vind det blir. For når det gjelder vinden, så lager den innimellom minilavtrykk i luftstrømmen, slik at det er vanskelig å si noe om hvor sterk den blir. Søndag ettermiddag blåser det stedvis ganske kraftig langs kysten - opp i sterk kuling enkelte steder, mens de litt lenger inn i landet ikke merker noe særlig til den. Det ser likevel ut til at vinden på kysten vil minke noe i løpet av kvelden, sier han.

Det er betydelig snøskredfare i fjellet på Sunnmøre - med faregrad 3 på den europeiske skredfareskalaen, og ved Standalseidet gikk det da også et snøskred ved 12-tida søndag. Ifølge politiet ble ingen tatt i skredet.

Du kan selv følge med på skredfaren på nettstedet varsom.no.

Les også: Snøskred ved Standalseidet

Gjør som over 24.000 andre - følg smp.no på Facebook!