Våknet til snøkaos

Ingen alvorlige ulykker så langt, men mye snø gjør at brøytearbeidet tar tid.
Nyheter

Stort snøfall natt til tirsdag gir krevende kjøreforhold på vegene på Nordvestlandet.

- Flere steder er det ikke brøyta enda, så folk må være obs, sier operasjonsleder Tove Brunvold Holst-Dyrnes ved Møre og Romsdal politidistrikt til Smp.no ved 08.30-tida.

Litt på etterskudd

- Det har kommet mye snø i løpet av reltativt kort tid. Vi for vår del får jevnlig prognoser fra Meteorologisk Institutt og i forhold til disse har det nok kommet en del mer nedbør som snø enn det man antok. Vi ligger derfor litt på etterskudd, selv om alt vi har av utstyr er ute, sier virksomhetsleder Oddvar Kongsvik for veg, anlegg og park ved Ålesund kommune.

- Nå ved 09-tida begynner vi likevel å komme gjennom med mye. Vi prioriterer alltid brøyting av gang- og sykkelveger, og videre kollektivruter på hovedveger. Etter dette kommer kommunale atkomstveger og private veger der det er inngått avtale. Det jeg vet nå er at vi har hatt trøbbel med en traktor som tar fortausrodene i ytre bydel i Ålesund. Der blir det nå satt inn en annen traktor, sier han.

- Stemmer det at innfartsvegen til Ålesund ikke var brøyta ved 07-tida?

- Denne er det ikke vi som har ansvar for, men Statens vegvesen. Da jeg kjørte til jobb ved 07.30-tida var den brøyta, om enn ikke tipp-topp, sier han.

Oppdaterte vegmeldinger fra Statens Vegvesen i Møre og Romsdal

Oppdaterte vegmeldinger fra Statens Vegvesen i Sogn og Fjordane

Av vegen ved Sulesund

Så langt er det ikke meldt om alvorlige hendelser på vegene, men rett før klokka 07 kjørte en bil utfor på fylkesveg 61, ikke så langt fra ferjeleiet på Sulesund.

- Det skal ikke være personskade, og vi er på stedet og dirigerer trafikk, sier operasjonsleder Holst-Dyrnes.

Bergingsbil er også framme, og klokka 08.44 melder politiet at vegen stenges noen minutter nettopp på grunn av berging.

- Trafikken går bra nå. Politiet sørger for at den flyter fint i det ene feltet som er åpent, skriver Helene Bigton på Sunnmørsposten sin facebook-side klokka 09.30.

Motorhavari i Ratviksvingen

I Ratviksvingen i Ålesund har en bil fått motorhavari, skriver politiet på Twitter like før klokka 09.

- Stedet er godt merka, og berging er på veg, heter det.

Yr.no melder nordvest opp i frisk bris, periodevis liten kuling på kysten av Møre og Romsdal, tirsdag og skyet eller delvis skyet vær og snøbyger.

Tips Sunnmørsposten:
MMS/SMS: 95 400 400
epost: 95400400@smp.no

Gjør som nesten 25.000 andre - følg smp.no på Facebook