Her blir John døpt på ortodoks vis

Ortodoks dåp i Selje blir dokumentarfilm i Russland.

Her blir John fra Sarpsborg døpt hele tre ganger i det iskalde vatnet ved Selje.

Nyheter

Tirsdag 19.Januar ettermiddag med snø og kuldegrader ble for første gang feiringen av Theophania som betyr "Guds åpenbaring", holdt i Selje med både munker fra det Hellige Sunniva-klosteret i Selje og nonner fra det Hellige Olavs-klosteret i Valldal.

Under seremonien ble John fra Sarpsborg døpt ortodoks og fikk navnet Nidaros. Han måtte hoppe i vannet tre ganger under dåpen.

Se video over

- Jeg var var på denne sermonien og gjorde videopptak som filmselskapet i Russland ønsker å bruke i denne dokumentarfilmen som i desse dager er under produksjon/redigering i Russland/Hellas, forteller frilanser Bjarne Eldevik som filmet dåpen.

Den mer enn 2.000 år gamle tradisjonen Theophania har nå også slått røtter i Selje og vil bli en årlig seremoni der, får smp.no opplyst.