Offentlig og privat satser sammen:

Vil finne smarte løsninger for helsevesenet

Næringslivet i den maritime klynga har gjort det mange ganger. Nå er turen kommet til det offentlige helsevesenet.

Mange involvert Fra v. seinorrådgiver Steinar Johnsen, Innovasjon Norge Møre og Romsdal, pleie- og omsorgsleder i Herøy, Ragnhild Velsvik Berge, overlege Dag Arne Lihaug Hoff, forskningsleder i Helse Møre og Romsdal HF, Berit Kvalsvik Teige, daglig leder i Nouveau AS, Kjell-Are Furnes og spesialrådgiver i forskning i Helse Møre og Romsdal, Katarina Mølsæter.   Foto: Inger Otterlei

Nyheter

Startskuddet er gått for et offentlig og privat innovasjonsprosjekt til fem millioner kroner. Ålesundsselskapet Nouveau AS har fått med seg helsevesenet for å finne nye og smarte løsninger for pasientenforløpet.

Partene har signert kontrakten der Innovasjon Norge er største bidragsyter for et forsknings- og innovasjonsprosjekt som skal resultere i en prototyp allerede til høsten.

Flere patenter

– Alt skal bli til beste for pasienten, sier Kjell-Are Furnes, daglig leder i det lille ålesundsselskapet Nouveau AS, der to av partnere tidligere har vært med på å utvikle billettsystemet Tikkio gjennom Kodebyraaet AS.

Så mye mer konkret vil han ikke være utover å fortelle at det er snakk om flere patenter, og at den første prototypen vil komme til høsten.

Internasjonalt

– Prosjektet skal ut internasjonalt og har veldig høy innovasjonsfaktor, opplyser han.

Foruten Innovasjon Norge er dette et prosjekt med følgende aktører: Helseforetaket i Møre og Romsdal ved Ålesund sjukehus, pleie og omsorg i Herøy kommune, Sunnaas sykehus HF og Sykehuset Innlandet. Med på laget har de også flere forskere fra Universitetet i Oslo.