Maritim gladmelding:

Millionkontrakt til MMC

Havyard MMC har solgt RSW-anlegg nummer 200 til brønnbåtrederiet  Norsk Fisketransport. Og nå må de øke staben.

Salgssjef Petter Kåre Grytten i MMC Fish Handling & Refrigeration, en del av Havyard-konsernet.  Foto: Havyard Group ASA

Nyheter

Leveransen består av et anlegg som gir 3500 kW miljøvennlig kjøling, opplyser selskapet i en pressemelding. 

Få med deg det siste om jobb og næringsliv på Nordvestlandet. Følg smp-jobb på Facebook!

Anlegget skal monteres i et nybygg som skal frakte levende laks, som på sin side skal ha det så rolig og stressfritt som mulig i skipets fisketanker.

- De erfaringer vi har gjort med RSW-anleggene så langt, er at både kvalitet og funksjon er meget bra. Dette blir det tredje anlegget som Norsk Fisketransport velger fra MMC og det betyr at vi er veldig godt fornøyd med produktet, sier Børge Lorentzsen, sjef for nybygg i Norsk Fisketransport.

I mer enn 50 år har Havyard MMC, tidligere Kværner Kulde, på Vigra produsert og levert kjøle- og fryseutstyr til den globale fiske- og oppdrettsflåten samt til prosesseringsanlegg på land. Sortimentet omfatter alle typer kuldetekniske løsninger, design og produksjon av ulike fryse og RSW systemer, platefrysere og kundetilpassede styringssystemer.

Kjempekontrakt

Rett etter nyttår ble RSW-anlegg nummer 200 solgt til storkunden Norsk Fisketransport. Kontraktsverdien er nærmere 40 millioner kroner etter det smp.no erfarer.

Salgssjef Petter Kåre Grytten i Havyard MMC sier til smp.no at fiskenæringen er i vinden for tiden.

- Ekstra gledelig er det å se at det satses på miljøvennlige løsninger. Vår visjon om null utslipp av ødeleggende gasser er så godt som oppnådd. Tilbakemeldingene fra brukere av utstyret «worldwide» har vært enestående og fornøyde kunder gir oss mange nye muligheter samt et økende antall leveranser, sier Grytten til smp.no.

MMC øker nå staben og er optimistiske for fremtiden.

- Verden vil ha sunn og god fisk og vi ser et klart økende fokus på økt kvalitet på sluttprodukt i industrien. Dette er flott for oss, sier Grytten.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter