Varmer opp for Elton John

Norske Dagny og nord-irske Foy Vance skal sette sunnmøringene i rett stemning før selveste Sir Elton.

Åpner Elton-konserten Norske Dagny og nord-irske Foy Vance. PRESSEFOTO 

Nyheter

30. juni i år er det klart for det som blir den største konserten på Nordvestlandet noensinne. Da inntar selveste Elton John Color Line Stadion i Ålesund.

Og: Tirsdag meldte konsertarrangør Momentium at den norske artisten og låtskriveren Dagny - eller Dagny Norvoll Sandvik som er det fulle navnet hennes, skal åpne konserten og festen sammen med nord-irske Foy Vance.

Dagny

Når det gjelder London-bosatte Dagny, så er hun i disse dager fortsatt høyaktuell med superhiten «Backbeat». Låta som er Dagnys debutsingel ble sluppet 25. september i fjor, men blir fortsatt hyppig spilt både på radio og via strømmetjenester.

Dagny har spilt for 12 personer så vel som for et publikum for over 10.000, og har turnert Norge både som soloartist og med band. I Storbritannia har hun blant anna spilt på en av de største festivalene - Isle of Wigh Festival, og hun var også support for Bernhoft under to konserter i henholdsvis London og Manchester, går det fram av Momentiums pressemelding.

Dagny er allerede booket til flere av de store norske festivalene som Øya, Bylarm- og Pstereo i 2016.

Foy Vance

Foy Vance er videre en kritikerrost sanger og låtskriver med røtter og tilknytning fra området Bangor i Nord-Irland.

Debutalbumet «Hope» kom i 2007, og kort tid etter dette ble Foy invitert til å turnere over hele verden med storheter som Bonnie Raitt, Marcus Foster, Snow Patrol, Ed Sheeran og nettopp Sir Elton John, heter det i meldinga. Artisten ble nylig signert som den andre artisten til plateselskapet «Gingerbread Man Records», et label under Atlantic Records, startet av selveste Ed Sheeran. Nytt album er venta til våren.