Vil ha slutt på det som kan være et utspekulert teppetriks

– Vi har nå fire tilfeller hvor eldre folk har blitt oppringt her i Ålesund.

  Foto: Illustrasjon: Staale Wattø

Nyheter

Det sier operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt om det som kan se ut til å være en ny svindelmetode på Nordvestlandet.

Ringer og vil gi gave

– Fellesnevneren er at de eldre har blitt oppringt av en person som sier at han kjenner dem. Så sier vedkommende at han har en gave og vil sende noen for å levere denne. Etter kort tid dukker det opp noen på døra og vil overlevere et teppe som de eldre må betale mellom 8-10.000 kroner for, forklarer Reite.

Operasjonslederen vil ikke spekulere i om det er eldre personer som skal lures, men konstaterer at politiet nå etterforsker fire tilfeller i Ålesund-området.

– Vi vurderer dette til å være straffbare svindelforsøk. Det er åpenbart at det er gjort noen undersøkelser på forhånd, og en annen fellesnevner har vært at de eldre ikke kjenner til han som ringer, forteller Reite.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!

Ny metode?

Den erfarne politimannen kjenner ikke til helt like tilfeller på Sunnmøre før. I går ble en eldre person oppringt i Spjelkavik-området. Lørdag formiddag ble tre eldre personer oppringt på Nørvøya.

– Dette er et åpenbart forsøk på å svindle til seg penger og betaling, vurderer Reite.

Etter telefonsamtalen er avsluttet tar det maks 10 minutter før det ringer på døra.

– Om personen står i området i det han ringer, eller om det er flere, det vet vi foreløpig ikke, sier Reite.

Ber om tips

Politiet går nå aktivt ut og ber om tips fra folk som kan ha sett mistenkelige biler og folk bærende rundt på tepper og tekstiler i nabolag.

– Vi vil også advare mot å betale for å få denne «gaven», sier Reite.

Har du tips kan du kontakte politiet på telefon 02800. Sunnmørsposten kan tipses på 95400400@smp.no.