Skipper Bjørn Moldskred fra Hareid er godt fornøyd etter siste tur med tråleren Granit.

– Slik som markedet er nå, så er dette veldig bra. Det har vært et løft for fiskeri den siste tiden, og det er positivt at en vanlig fisker får betalt for innsatsen, mener Moldskred.

Rekord

Inge A. Halstensen i Halstensen Granit AS bekrefter på spørsmål fra Sunnmørsposten at fabrikktråleren har håvet inn for ca. 35. mill. på bare fem uker.

– Fisken er ikke solgt, men etter dagens pris så er det riktig, sier han. Rederiet har drevet med fiskeri siden 1916.

Aldri har de fått et sånt resultat.

Hovedfangsten ble hentet i Barentshavet, like nord for Nordkapp. Etter mellomlossing fisket mannskapet utenfor Vesterålen, forteller Moldskred.

Historisk?

– Det er nok et av de beste resultatene oppnådd av en tråler i løpet av en fem ukers tur også generelt i Norge, mener Halstensen, som har vært med i 45 år. Det meste av tiden innen pelagisk fiskeri.

Høye torskekvoter og en svært gunstig prissituasjon med lav krone og generelt godt marked gjør at dette kan være tidenes fangst i trålerhistorien.

FTR Granit har like over 30 mann om bord og tråleren ble kjøpt fra Knut Grønnevet i Vartdal for tre år siden.

Halstensen har beholdt mannskapet og skryter voldsomt av innsatsen som er lagt ned over flere år.

– Mannskapet på bro, maskin, tråldekk og fiskefabrikk er hovedgrunnen til suksessen.

Granit hadde mellomlossing i Ålesund 25. januar, og da var det brukbart med torsk.

– Vi kunne ha fisket torsk videre, men vi må prøve å fiske balansert. Så siste turen ble det hyse, sei, torsk og bifangst av uer og blåkveite, forteller Halstensen.

Vartdal

Av de 35 millionene er to millioner fiskemel laget av avskjæret på fabrikken om bord. Fisken pakkes med plast og mye leveres til England. Granit hadde 147 millioner i brutto fiskeri i fjor over ti måneder.

Mandag ligger FTR Granit til lossing hos Brødrene Sperre på Ellingsøya. Store deler av mannskapet er fra Nordvestlandet.