ABB Ulsteinvik sikret millionkontrakt

ABB i Ulsteinvik har inngått en ny storkontrakt med det kinesiske verftet COSCO. Kontrakten har en totalverdi på om lag 140 millioner kroner.

Hybrid kraftdistribusjon med energilagring og Azipod D thrustere gir redusert forbruk og økt manøverbarhet for offshore spesialfartøy.  Foto: ABB

Nyheter

ABB i Ulsteinvik har inngått en ny storkontrakt med det kinesiske verftet COSCO for levering av en omfattende utstyrspakke til to spesialfartøy som skal bygges for det norske rederiet Cefront Technology AS I Arendal.

Kontrakten har en totalverdi på omlag 140 mill NOK.

ABBs avdeling i Ulsteinvik står for leveransen. Spesialskipene trenger avanserte fremdrifts- og kraftforsyningssystem for å utføre sine operasjoner og den nye Azipod D-thrusteren vil sikre skipene «millimeterpresisjon» i åpent hav, skriver selskapet i en pressemelding.

- Løsningene vi leverer vil gjøre fartøyene fleksible og effektive å operere. Azipod D thrustere, Onboard DC Grid og energilagring er framtidsrettet teknologi som matcher de krevende behovene fra offshore-industrien og reduserer utslipp, sier Sindre Sætre, direktør for ABBs marinevirksomhet i Norge.

Dette vil bidra til å sikre arbeidsplasser i et ellers utfordrende marked, ifølge Sætre.