Aktor Gudrun Kalvatn la ned påstand om fengsel i to år for mannen, derav seks måneder gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg la bistandsadvokatene ned påstand om erstatning på 75.000 kroner for to av barna, samt en stedatter, og 40.000 kroner for det yngste barnet. De tre eldste barna frasa seg all form for erstatning.

Langvarig

Volden skal ha fortsatt mot egne barn i perioden 1992 til 2013, der mannen blant annet skal ha jevnlig slått, knepet, dyttet og lugget seks av barna, også mens de andre barna var vitne til mishandlingene.

Mannen er også tiltalt for å ha truet flere ansatte i barnevernet, samt å ha utøvd skadeverk på bilene til to ansatte i barnevernet.

Frifinnes

Mannens forsvarer, advokat Kjetil Sørensen, la ned påstand om at mannen måtte frifinnes på alle punkt, med unntak av skadeverket på bilene til de to i barnevernet, et skadeverk mannen har vedkjent seg.

Frifunnet

Advokat Olav Sylte forsvarte kvinnen i retten.

– Det var ikke et fnugg av bevis mot min klient, sier Sylte som mener at tiltalen er tatt ut uten grunnlag. Kvinnen ble tiltalt 15. juli 2015, og Sylte mener det naturligvis har vært en belastning for henne.

- Vi kommer sjølsagt nå til å søke erstatning, både for tapte inntekter og store utgifter til bistand. I tillegg har dette gått hardt inn på kvinnen.

Hun skal nå ut i en barneverssak, om retten til å få hjem de tre yngste barna.

- Det er helt klart at denne frifinnelsen kommer til å spille en vesentlig rolle i den saken. Det er jo denne rettssaken vedtaket fra barnevernet er bygd på, sier Sylte, som er rystet over at hans klient i dete hele tatt kunne ende opp i en rettssal.