Både Star Tour, Ving og Detur har charteravganger til Tyrkia fra Vigra i sommer.

- Vi ser en generell nedgang på turer til Tyrkia, også fra Vigra, og selv om Tyrkia er et fantastisk ferieland, forstår vi at folk er avventende, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour til smp.no.

Stor nedgang

Reiseselskapene Ving og Apollo har mistet henholdsvis 50 og 70 prosent av sine reisende Tyrkia så langt i år, sammenlignet med i fjor. Mange terrorangrep siste tiden har vært avgjørende for nedgangen. Senest onsdag denne uken ble Ankara rammet av en bilbombe som tok 28 menneskeliv, i januar ble Istanbul rammet av et terrorangrep som krevde 10 menneskeliv, og i oktober i fjor ble en fredsmarsj i Ankara angrepet  og over 100 personer ble drept.

-  Folk er nok redd for seg selv, men også at selve ferien blir innstilt. En nedgang på 50 prosent er mye, men vi tror på at dette vil endres. Det er imidlertid viktig at våre reisemål er trygge, sier  PR-ansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving til P4.no

Ving har ukentlige avganger fra Vigra til Antalya fra midten av juni og til midten av august.

Kan omberammes

Star Tour har også ukentlige avganger fra Vigra i samme periode.

- Jeg har ikke spesifikke tall for Vigra, men vi ser en klar dreining fra Tyrkia til Hellas, Spania og Italia. Det er ikke full krise, men alt vurderes fortløpende, og det kan for eksempel være aktuelt å flytte avganger til Tyrkia til Hellas, sier Aspengren.

Ikke redd

Ålesunderen Jan Rogne er en av mange sunnmøringer som har ferieleilighet i Antalya-området. Han har sammen med familien allerede booket flere turer til Tyrkia i år.

- Vi er ikke redd for å dra. Jeg tror det er like farlig å reise til Oslo, København eller Paris. Det som skjer av terorhandlinger i Tyrkia er langt unna Antalya, sier Rogne.

Han tror derimot at Tyrkia blir et enda bedre ferieland i 2016.

- Valutaen er gunstig, og Tyrkia må være Eurpoas billigste ferieland. På grunn av konflikten med Russland, blir det færre russere der i år, og det betyr billigere priser for oss andre, mener Rogne.

Selger bra

Flyplassjef Tor Hånde på Vigra støtter Rogne.

- Jeg tror det er farligere å sette seg i bilen for å kjøre fra A til Å enn å reise til Tyrkia. Vi har ikke fått noen tall fra selskapene, men mitt inntrykk er at fløere selger bra. Vi avventer situasjonen, men tror ikke på noen redusering av antall avganger i år, sier Hånde.