Klokka 21.40 i kveld sender TV2 programmet «Åsted Norge» hvor overgrepssakene mot eldre kvinner i Mauseidvåg i Sula blir et av temaene.

Programleder Jens Christian Nørve vil gå inn i deler av politiets etterforskning.

Overgrep mot eldre kvinner

Det var i juli og august i fjor at to eldre kvinner ble utsatt for voldtekt og forsøk på voldtekt i Mauseidvåg.

En kvinne i 80-årene ble overfalt og voldtatt i sitt hjem mellom onsdag kveld 15. juli og torsdag morgen 16. juli 2015.

Litt over én måned senere ble en annen eldre kvinne i slutten av 70-årene overfalt og forsøkt voldtatt i boligen sin noen få hundre meter i luftlinje unna.

Dette voldtektsforsøket skjedde natt til søndag 23. august ca. klokka 04.30.

Les også: Ser sakene i sammenheng

Les også: Politiet samler inn DNABistandsadvokaten: – Det er helt forferdelig Politiet: – Vi etterforsker en voldtektssak

Går ut bredt

I programmet vil en ekspertgruppe bestående av forsvarsadvokat John Christian Elden, tidligere politileder Hanne Kristin Rohde og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen kommentere saka.

– Dette er fortsatt en ganske fersk sak som vi jobber kontinuerlig med. Mange lurer nok på hvordan vi ligger an i etterforskningen, og vi håper på å få litt drahjelp i form av eventuelle nye tips og nye opplysninger som kan bidra til å oppklare saka, sier politiinspektør Elin Drønnen til smp.no.

DNA-innsamling

Hittil er det hentet inn flere hundre frivillige DNA-prøver.

– Sula-saka er den største og mest omfattende vi har per nå, sier Drønnen.

Hun understreker at prøvene kun blir brukt opp imot denne konkrete saka. Noen få har nektet å avgi DNA, hovedsakelig av prinsipielle årsaker. De fleste av disse har snudd for å lette politiets arbeid, i og med at at politiet må utelukke personene uansett gjennom avhør og alibisjekk.

– Vi ønsker å minne folk på saka, og hjelpe dem med å huske tilbake til sommeren 2015. Politiet går også ut nasjonalt fordi det kan være folk utenfor Nordvestlandet som har viktige opplysninger.

Politiet står overfor en ukjent gjerningsmann i begge sakene, og de fornærmede har ikke kunnet gi noen detaljert beskrivelse.

Oktober: Har samlet inn over 600 DNA-prøver

Beskrivelse

Tidligere har politiet gått ut med at gjerningsmannen kan være rundt 175-180 cm høy med slank kroppsbygning. Under voldtektsforsøket i august skal han ha vært iført en lysgrå hettegenser/jakke og en sort joggebukse.

Politiet har blant annet hatt rundspørring av alle hus i nærområdet, drevet med kartlegging av bevegelser, vitneavhør, kriminalteknisk undersøkelse og gjennomført hundesøk.

Tre personer fra Kripos har jobbet jevnlig med saka.

Politiet ber om tips på telefon 70 11 87 00.