Det er meldt om brann i et garasjeanlegg på Valle i Skodje kommune, sier Tor Andre Gram Franck, operasjonsleder hos Møre og Romsdal politidistrikt til smp.no klokka 22.57.

Full overtenning i garasjeanlegg

Vaktleder Kjartan Molvær hos Møre og Romsdal 110-sentral forteller at det er full overtenning i et garasjeanlegg med fire biler.

– Carporten er på utsiden av en firmannsbolig. Brannen har spredt seg til en firemannsbolig, sier Molvær til smp.no.

Skodje brannvesen er på plass, mens Spjelkavik stasjon er kort tid unna. En tankbil fra hovedstasjonen i Ålesund er også på veg.

– Vi har fått bekreftet av innringer at tre av leilighetene er tømt for folk. Alle hevder at siste personen er bortreist, men det har jeg foreløpig ikke fått bekreftet, sier vaktlederen.

Brannen spredte seg til huset, og det brenner i bordkledning og i kassekledning, forteller Molvær. Han sier at brannvesenet fikk melding klokka 22.47.

Hørte stort smell

Vitne Christopher A. Standal forteller at han hørte et stort smell, og trodde først noen var på jakt.

– Så tok det fem til ti minutter før vi oppdaget en stor røyksky og så at det brant, forteller han.

Ifølge Standal er det ved 23-tiden full fyr i garasjeanlegget fortsatt, men brannvesenet har begynt å slukke flammene på bolighuset.

– Nå står brannvesenet og river ut vindu, før de skal ta seg inn. Garasjen begynner å bli nedbrent, forteller Standal til smp.no.

Celine Ostnes bor i samme gate, og var ute og gikk tur torsdag kveld.

– Garasjen ser helt overtent ut. Det virker som om brannvesenet har fått kontroll på brannen i firemannsboligen, sier hun.

Også Ostnes hørte voldsomme smell før hun så røyk.

Evakuert

Politiet melder klokka 23.08 at beboere skal være evakuert. Dette bekreftes av 110-sentralen klokka 23.20.

– Garasjeanlegget er helt utbrent. Fremdeles ikke kontroll, meldes det fra stedet.

Klokka 23.28 forteller vaktleder Kjartan Molvær til smp.no at det er kontroll på brannen i firemannsboligen.

– Vi har akkurat gått over med varmekamera. Mannskapene på stedet hevder å ha kontroll på brannen i loftet på huset, som i hovedsak ble antent.

– Er det store skader på huset?

– Jeg er litt usikker på omfanget, men brannen gikk opp langs kassekledningen og inn på loftet. Det brenner fremdeles i garasjeanlegget, men mannskapene mener å ha kontroll på den også, slik at det ikke er fare for spredning, sier Molvær.

Politiet opplyser at fire personer er evakuert fra adressene sine.

Etterslukking

– Det skal ikke være folk i huset. Siste melding til oss er at brannen er meldt slukket. Vi driver med etterslukking nå, sier operatør Paul Ola Vestre ved 110-sentralen til smp.no klokka 23.52.

Vår reporter Johan Behrentz er på stedet. Han forteller at to av leilighetene skal ha stått tomme da brannen fra garasjeanlegget spredte seg.

To kjørt til sjukehus

– Det ser ut til å være full kontroll her nå, men det ryker fortsatt fra garasjeanlegget. Beboerne tas hånd om av helsepersonell på stedet, forteller Behrentz klokka 23.58.

Politiet opplyser ved 00.50-tiden at fire biler er helt utbrent. To personer er kjørt til sjukehus for kontroll. Disse skal ha fått i seg røyk fra brannen.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 95400400 eller 95400400@smp.no.

Foto: Thor Vidhammer
Foto: Thor Vidhammer
Foto: Thor Vidhammer
Foto: Thor Vidhammer
Foto: Thor Vidhammer
Foto: SMP-TIPSER