– Dette er egentlig det første konkrete resultatet av fusjonen mellom Høgskolen i Ålesund og NTNU i Trondheim, sier dekan Geirmund Oltedal og studiedirektør Marianne Vinje.

Fire av foreleserne på det nye tilbudet er også hentet fra egne rekker i Ålesund.

Prosjekter

fra Trondheim: Professor Bjørn Andersen fra NTNU i Trondheim er blant foreleserne.

En økende del av aktiviteten både i offentlig og privat sektor, skjer gjennom prosjekter.

– Når disse mislykkes, henger det ofte sammen med dårlig ledelse, mener Anniken Karlsen.

Hun er førsteamanuensis og professorstipendiat på NTNU i Ålesund, og skal forelese på kurset. Det samme skal førsteamanuensis Max Ingar Mørk, universitetslektor Kristina Nevstad og professor Hans Solli-Sæther. Fra NTNU i Trondheim kommer professor Bjørn Andersen og stipendiat Sjur Børve.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Stort miljø

NTNU i Trondheim sier selv at de har Europas største utdannings- og fagmiljø innen prosjektledelse, og i ei pressemelding skriver de at de sender noen av sine beste folk innen dette feltet til kurset i Ålesund.

I over tretti år har NTNU i Trondheim holdt åpne og bedriftsinterne kurs i prosjektledelse, og hvert år deltar rundt tusen mennesker på disse kursene.

– Dette er et ferdig opplegg som vi henter hit til Ålesund, sier Geirmund Oltedal.

Men det er et tilbud som vi ikke ville ha fått uten fusjonen mellom høgskolen og NTNU. Og dette er bare starten på det samarbeidet som vil komme til å utvikle seg i årene framover.

Nedgangstider

– Også i nedgangstider er det viktig å satse på kompetanseheving, sier Anniken Karlsen. Vi håper derfor at mange vil se at dette er en god utviklingsmulighet.

Kurset er en del av et masterprogram i organisasjon og ledelse ved NTNU, og det stilles derfor krav til deltakerne at de må ha tre års utdanning fra høyskole og universitet og minst to års arbeidserfaring.

Les flere nyheter her