– Vi er på oppløpssida i en forhandlingsprosess. Når vi ser hvor sterke følelser navnespørsmålet vekker, tror jeg det var klokt å legge saken til modning, sier Vinje Aurdal.

– Det hevdes at Ålesund «ga vekk» navnet allerede i starten av forhandlingene?

– Slik er det ikke. Fire navneforslag ble lagt på bordet, og det ble enighet om å bruke Sunnmøre som en arbeidstittel og så bestemme navnet seinere. Det tror jeg var et godt grep for å få gode forhandlinger.

– Varaordfører Tore Johan Øvstebø sa i bystyret at han ønsker at kommunen skal hete Ålesund. Deler du hans syn?

– Jeg har forhørt meg i de miljøene som driver med merkevarebygging. De er tydelige på at Ålesund er den sterkeste merkevaren. Målet om sterkere nasjonal slagkraft for en ny regionkommune vil kunne profittere på Ålesund-navnet. Jeg ser ikke bort ifra at den oppfatningen også kan ha fått sterkere fotfeste hos de ni andre.

– Tror du de vil gå for Ålesund?

– Jeg sier bare at en modningsprosess kan gjøre at ting ikke blir slik man trodde i utgangspunktet.Neste uke skal de ti kommunene avslutte forhandlingene. Før den tid er Vinje Aurdal forsiktig med å være bastant. Også om navnespørsmålet.

– Men jeg er ikke overrasket over at temaet har skapt debatt og rører ved følelsene til ålesunderne. Og nettopp derfor tror jeg det har vært klokt å la spørsmålet ligge i løpet av den prosessen vi nå snart skal avslutte.