Polarisprisen:

Hederlig omtale for Åkernes-sak

Sunnmørsposten fikk hederlig omtale for sine saker om Åkernes-raset som truer bygder på Sunnmøre.

Nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik og digital utviklingssjef Liv-Jorunn Håker Ottesen mottok prisen i Trondheim onsdag.  Foto: Frank Lervik

Nyheter

Tirsdag ble de årlige Polarisprisene delt ut, som deles ut av Polaris Media. I klassen for reportasje fikk en gruppe Sunnmørsposten-journalister hederlig omtale for reportasjen «Fjellet som trugar».

Her kan du lese hele saken.

Her er juryens begrunnelse:

«I dette bidraget blir fakta formidlet på en svært pedagogisk måte, og menneskene skildres tett og nært. Bidragsyterne lar seg ikke friste til å overdrive visuelle virkemidler, men klarer likevel å formidle det uforløste dramaet. Kunnskap blir formidlet informativt og nøkternt. 

Hederlig omtale går til Petter Sandvik, Randi Longva, Johan Behrentz, Harald Kjølås, Terje Engås, Nils Harald Ånstad, Staale Wattø og Liv-Jorunn Håker Ottesen i Sunnmørsposten for «Fjellet som trugar».»

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

«Fjellet som trugar» er en artikkelserie om det rasfarlige Åknerneset. Rasfaren ble også nylig filmatisert i katastrofefilmen «Bølgen». 

Gjør som over 25.000 andre - følge Sunnmørsposten på Facebook!

«Jenta i den gule genseren»

Ellers var det Adresseavisen som ble tildelt de fleste prisene. Åge Winges reportasje «Jenta i den gule genseren» vant både kategorien for «Levende bilder», fotoprisen og reportasjeprisen. Den prisbelønte reportasjen handler om to år gamle Nour (2) – jenta i den gule genseren – gjennom tre dramatiske døgn på flukt mellom Ungarn og Tyskland i september i fjor. Winge fulgte familien Omar på deres ferd mot trygghet i Europa.

«Teppefall»

Adresseavisen fikk også nyhetsprisen blant de store avisene i konsernet. Journalistene Jonas Alsaker Vikan og Ole Martin Wold sto bak artikkelen «Teppefall» som avdekket identiteten til de som står bak ett av de største dokumenterte narkotikanettverkene i Norge.

Les Sunnmørspostens oppsummering av 2015: Talerør for – og kritisk medspiller til – positiv utvikling