E136:

To personer satt fastklemt i trafikkulykke

Nødetatene rykket ut etter kollisjon på E136/E39 ved Reiakvam. Totalt fire personer var involvert i ulykka. Ifølge helseforetaket skal det være snakk om lettere skader.

En tipser melder om kaos i trafikken etter at biler ble anbefalt å kjøre via Utvika fra runkjøringa ved Digerneset. Vegvesenet anbefaler å kjøre om Ellingsøy.  Foto: SMP-TIPSER

 
Nyheter

Både politi, brannvesen og ambulanser rykket ved 16-tiden ut til en trafikkulykke i Brusdalen.

– Det er snakk om en påkjørsel bakfra. Flere biler er involvert, og to personer skal være fastklemt, fortalte 110-operatør Cornelius Helgesen til smp.no.

110-sentralen fikk melding klokka 16.18.

Tre biler

Ifølge Helgesen skjedde ulykka i Skodje kommune, i nærheten av Reiakvam. Politiet opplyste samtidig at tre biler var involvert, og bekreftet at ulykka skjedde på E136/E39. Det er 80-sone på stedet.

– Nødetatene er på stedet nå, opplyste politiet klokka 16.34.

To personer fastklemt

Operasjonsleder Arild Reite ved Møre og Romsdal politidistrikt fortalte til smp.no at brannvesenet jobbet med frigjøring av folk ved 16.40-tiden.

– Hvorvidt det er én eller flere som er fastklemt har jeg ikke detaljer rundt nå, sa Reite.

Sindre Kongshaug hos 110-sentralen opplyste klokka 16.47 til smp.no at brannmannskapene på stedet hadde frigjort to personer som satt fastklemt i den ene bilen.

– E39 stenges

Trafikkoperatør Morten Eitran hos Statens vegvesen opplyste at Europavegen ble stengt. Ulykka skjedde i et kryss i nærheten av avkjøringen til gamle Brusdalsveg. Gamle Brusdalsveg er for smal til omkjøring, hevdet Eitran.

– På Digernesskiftet vil det bli dirigering fra Vegvesenet. Vi vil lede trafikken over Ellingsøya på fylkesveg 661. Vi anbefaler å kjøre om Ellingsøya dersom du kjører fra Ålesund også, sa Eitran.

Det var lange køer på Europavegen.

– De skadde er fraktet bort, men det vil nok gå et par timer i forbindelse med opprydning og undersøkelser, sa trafikkoperatøren.

Oppdatering: Vegen ble åpnet igjen klokka 18.50, opplyser Statens vegvesen.

Kjørt til sjukehus

Operasjonsleder Arild Reite opplyste litt seinere at fire personer var involvert i ulykka. To personer ble betraktet som alvorlig skadd innledningsvis, og disse ble kjørt til Ålesund sjukehus, ifølge Reite.

– De to andre er kjørt til legebehandling og disse skal være lettere skadd/uskadd, sa Reite basert på meldinger fra ulykkesstedet.

– Lette skader

Helse Møre og Romsdal opplyser i en pressemelding at de har fått inn tre personer, ei kvinne i 20-åra, en mann i 60-åra og en mann i tenåra.

Skadene er lette og status er stabil, ifølge helseforetaket.

Hendelsesforløpet

Ifølge politiet kom den ene personbilen kjørende vestover. I det den skulle svinge av mot gamle Brusdalsveg kjørte en kranbil inni denne bakfra. Personbilen kom så over i motgående kjørefelt, og kolliderte med en møtende personbil.