- Mishandla samboeren

Ålesundsmann tiltalt for vold og trusler mot samboeren sin.

Tinghuset i Ålesund. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix 

Nyheter

Statsadvokaten har tiltalt en ålesundsmann i 40-åra for å ha vært voldelig og truende overfor samboeren sin.

Ifølge tiltalen skal mannen over en periode på rundt ett år fra januar 2013 gjentatte ganger ha utøvd vold mot kvinna, blant anna skal han ha slått henne i overkroppen og hodet, tatt kvelertak på henne og slått hodet hennes mot en dørkarm. Han skal også ha truet henne med kniv.

Mannen er videre tiltalt for å ha kommet med trusler overfor en annen mann, for ikke å ha overholdt et besøksforbud han var ilagt, og også for å ved skremmende opptreden ha krenket en annens fred: Over en periode på fem dager i mai i 2014 skal han ha ringt gjentatte ganger til en annen mann og også sendt ei truende tekstmelding.

Det mest alvorlige punktet i tiltalen - vold i nære relasjoner (overtredelse av straffelovens § 219 første ledd journ. merk.) straffes med fengsel i inntil fire år.

Rettssaka starter i Sunnmøre tingrett 30. mars og det er satt av to hele dager.