– Justis- og beredskapsdepartementet instruerer ikke Domstoladministrasjonen (DA) i saker som dette, skriver Anundsen i sitt svar til Sps Jenny Klinge.

Klinge sendte et skriftlig spørsmål til justisministeren etter at hun gjennom media ble gjort kjent med at Frostating lagmannsrett vil redusere tallet på saker som blir ført ved lagmannsrettens lokaler i Ålesund, Molde og Kristiansund. Sakene vil bli flyttet til Trondheim for at domstolen skal spare reiseutgifter til fagdommeren.

– Det er DA som foretar de nødvendige prioriteringer innenfor de budsjettrammene som er tildelt når annet ikke fastsettes gjennom Stortingets budsjettbehandling, skriver Anundsen.

Klinge ville vite om Anundsen mener dette er en riktig utvikling. Anundsen viser til at det er viktig at Domstolsadministrasjonen ser på hvordan ressursbruken i domstolene kan bli mer effektiv.

– Samtidig er det viktig at dette ikke fører til unødvendige utgiftsøkninger på andre deler av statsbudsjettet. Jeg legger til grunn at Domstoladministrasjonen prioriterer domstolenes ressurser på en god måte, skriver Anundsen i svaret til Klinge.