Statsmeteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt mener det blir varierende påskevær på Vestlandet. Midt-Norge kan vente nedbør de fleste dagene i påsken.

– Stort sett blir det nordvestlig vind, men det er jo ikke så galt sammenlignet med hva de er vant til, sier han til NTB.

I Møre og Romsdal og Trøndelag kommer nedbøren som regn på kysten, men litt inn i landet faller nedbøren som snø. Temperaturen vil maksimalt nå 5 til 7 grader.

– Midt-Norge ser ut til å bli værtaperne, men det blir ikke drittær. Bare mye vær, sier Mjelstad til NTB.

I Sogn og Fjordane blir det en del nedbør, men det kommer mindre lenger sør. På grunn av kjøling vind og skyer holder temperaturen seg lav, og den vil på det meste nå 6 til 8 varmegrader.

Meteorolog Mjelstad legger til at årets påske landet sett under ett blir kaldere enn hva mange er vant til, men at dette i hovedsak henger sammen med en tidlig påske.

Skal du på ski?

Ifølge langtidsvarselet på Yr.no blir det fra søndag nedbør i form av snø stort sett hele påskeuka på Strandafjellet. Temperaturene vil ligge på fra minus seks til ca. null grader.

For Bjorli meldes det temperaturer mellom minus seks og pluss fire grader. Temperaturene kan komme opp mot fem varmegrader også på Ørskogfjellet.

Langtidsvarselet for Stryn skisenter viser litt kaldere vær, men også her kan det bli noen få varmegrader i påsken.

Ved både Volda og Ørsta skisenter vil temperaturen ligge over null, og nedbøren ser ut til å komme mest som regn.

Skal du til Dombås i påsken, ser det ut til at du får mindre nedbør, men også her varierer temperaturene på begge sider av null.

Fredag og lørdag

Statsmeteorolog Nina Larsgård har kun oversikt over de to nærmeste dagene når smp.no tar kontakt torsdag kveld. I morgen, fredag, blir det litt vind fra nord og nordvestlig retning.

– Det kan hende vinden øker til frisk bris på kysten og i fjellet utover dagen. Været blir skyet med litt yr og regn, sier Larsgård.

Nedbøren vil komme som snø over 300 meter.

– Ser vi på lørdagen, øker vinden til liten og til dels stiv kuling på kysten og i fjellet. Fortsatt blir det skyet og regn, men snø ca. 5-700 meter over havet, sier Larsgård til smp.no om korttidsvarselet.

Finest lenger sør

Sør- og Østlandet får det beste påskeværet, mens Midt-Norge blir værtaperen med lavere temperaturer og nedbør neste uke, skriver NTB.

– Gjennomgangsmelodien er at det blir for det meste pent på Sørlandet og Østlandet, men temperaturen blir ikke like høy som tidligere denne uken, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt.

På det høyeste venter han at det blir 10 varmegrader. Nedbør blir det lite av, og den snøen som ikke allerede har smeltet, er trolig reddet når det blir nattefrost.

– I fjellet blir det for det meste minusgrader, sier Mjelstad.

Kan glimte til

Videre nordover er lyden den samme, med nordvestlig vind, pålandsvær og jevnt bygevær. Finnmarksvidda og Øst-Finnmark blir liggende litt i le, og her blir det dermed ikke så verst vær.

– I Finnmark og Troms blir det minusgrader hele tiden, mens det i Nordland kan bli noen plussgrader på dagen, sier Mjelstad.

Påskeværet kan glimte til med en solskinnsdag innimellom, men det er vanskelig å si når det eventuelt vil komme. Meteorologen avslutter derfor med noen trøstende ord:

– Det er sjelden dårlig vær en hel uke i strekk!