Ny attraksjon på Atlanterhavsparken:

- Sjøstjernene er søte

Leona (5) fikk være med "besta" på jobb da Atlanterhavsparken åpnet nytt aktivitetsrom for barn.
Nyheter

Fredag åpnet Atlanterhavsparken sitt nye aktivitetsrom og hva er vel mer naturlig enn at både ordfører med kjede og lekelystne barn er på plass?

I det nye aktivitetsrommet kan barn se - og plukke opp - sjøstjerner, skjell, trollkrabbe, hummer, fisk og sjøanemoner fra bassengene rundt om i lokalet. I tillegg kan barna fiske krabbe fra bryggekanten.

- Ååå, se hva jeg fikk, roper Hong (6) fra Skarbøvika barnehage i det hun fisker ei lita krabbe opp på brygga.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook

Krabbefiske

Med reker som agn er krabbene mer enn villige til å bli med på leken. Etter at de har fått i seg en liten rekebit, slippes de nemlig ut igjen i det friske og klare vatnet.

- Det var kjempegøy å få kjenne på sjøstjerna. Jeg synes de er finest, sier Leona (5) som fikk være med bestemorordfører Eva Vinje Aurdal på jobb.

Det var nemlig "besta" som fikk æren av å åpne det nye aktivitetsrommet.

- Dette er en stor ære. Uten fisk og hav hadde ikke Ålesund vært det den er i dag. For oss som er oppvokst ved havet lukter fisk gull, sier ordfører Eva Vinje Aurdal og minner om at det vi nå høster fra havet bare er toppen av en pyramide.

Hun deltok også i fiskekonkurransen og kunne stolt heve trofeet (ei krabbe) etterpå.

- Den kan du beholde som premie, sier akvarist Tommy Vangsmo som er ansvarlig for undervisning ved Atlanterhavsparken.

Krabbe-premien ble raskt byttet ut med ei t-skjorte, så nå får også andre muligheten til å fiske i bassenget.

Læring og opplevelser

- Morgendagens fisker eller forsker er kanskje ikke født ennå. men kanskje han/hun vil trå sine barnesko på Atlanterhavsparken. Her har vi fått på plass fremtidens arena for læring gjennom opplevelser, sier daglig leder Tor Erik Standal ved Atlanterhavsparken.

Samtidig er et titalls barn i gang med å plukke opp, føle på, snakke med, og sette forsiktig ut igjen forskjellige sjødyr.

- Min favoritt er sjøstjerna. Den var litt myk men også piggete. Sjøpølsa var bare myk, sier Julianna (snart 6 år) og ser utover bassenget etter neste oppdagelse.

- Vi hadde suksess da vi laget et lite aktivitetsrom i 2003. Dette ble fort for lite, så når vi nå har fått på plass det nye er vi veldig stolte, sier Standal.

Barn fra Skarbøvik barnehage sang flere fiskesanger under åpningen av nytt aktivitetsrom på Atlanterhavsparken.  Foto: Staale Wattø