Vant reklamevideo

Se informasjonsvideoen som Norske Redningshunder vant.

Se informasjonsvideoen som Norske Redningshunder vant.

Nyheter

— Vi håper videoen kan bidra til økt rekruttering til Norske Redningshunder. Da er det viktig at publikum også vet at det ligger mange treningstimer bak hvert eneste redningsoppdrag, sier Ronny Bunes.

Bunes er leder for de frivillige i Norske Redningshunder, avdeling Møre og Romsdal som så langt i 2016 har 46 registrerte medlemmer.  Laget vant nylig konkurransen «Frivillig i nordvest», med videoen i premie.

Les også reportasje om redningshundane her (betalingssak): Supersnutane

Laget har tolv hunder som er godkjent for sommersøk, ti hunder som kan brukes i søk etter snøskred og tre katastrofehunder som kan bidra etter for eksempel jordskjelv i andre land.

Alltid beredt

I løpet av et gjennomsnittsår er hunder fra lokallaget med på rundt 25 lete- og redningsaksjoner. Det krever hard trening flere ganger i uka.

— Vi har 2-3 fellestreninger hver uke med en lengre økt hver søndag. Dette er en krevende hobby. Selv ble jeg med fordi jeg ønsket å jobbe mer med hunden min, og da har dette vært et veldig godt miljø å komme inn i. Det at vi gjør en viktig jobb som kan redde liv er selvsagt også svært givende, sier Bunes.

Opplysningsarbeid

— Mange vet nok ikke at Norske Redningshunder er en selvstendig organisasjon. Målet med videoen er å bevisstgjøre publikum på at vi finnes, og gi et lite innblikk i hva vi holder på med også utenom de store oppdragene, sier Bunes.

Videoen vil i første omgang bli spredt mest mulig på sosiale medier, og ellers bli brukt av Norske Redningshunder i deres opplysningsarbeid. Filmen er ment å ha lang bruksverdi.

Unike egenskaper

 Det er produksjonsselskapet Puffin Film i Volda som har laget videoen om Norske Redningshunder.


Frivillighets-konkurransen

– Dugnaden i frivillige organisasjoner betyr svært mye

Det ferske produksjonsselskapet ønsker å bruke midler de har fått til noe verdifullt.

 

— En hund har noen helt unike egenskaper. Der en menneskelig manngard kan bruke åtte timer på å gjennomsøke et bestemt område trenger en hund bare 30 minutter, sier Øystein Frøyland i Puffin Film.

— Vi ønsker i filmen å synliggjøre vennskapet mellom eier og hund.  Det vennskapet er viktig for at hunden skal kunne jobbe best mulig. «Alle trenger en god venn» har vært vår arbeidstittel da vi laget filmen, sier Frøyland.