I 20 år har Sunnmørposten utgitt avis påskeaften. Men bare som løssalgsavis, uten at den har gått i postkassene til abonnentene.

Ingen distribusjon

– Dette fordi vi ikke har hatt distribusjon påskeaften.

I år slipper folk å gå ut for å kjøpe påskeavisa. Den er inkludert i abonnementet, men kommer altså ikke i postkassa. I stedet må du laste den ned elektronisk, forklarer ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, Hanna Relling Berg.

Hun sier kundeservice setter inn ekstrahjelp lørdag formiddag fram til klokka 13:00 som står klar til å hjelpe hvis folk har problemer med å logge seg på. Telefonnummeret til kundeservice er 70120000.

Eavisen finner du her.

Nytt for mange

– Mange abonnenter er faktisk ikke klar over at de har automatisk tilgang på den elektroniske versjonen av avisa.

I overkant av 56 prosent – det vil si rundt 12.000 av abonnentene – er registrerte brukere av eavisa.

De som har abonnement har også tilgang på plussartikler på smp.no som ikke er gratis, tilføyer hun og tror at lansering av digital avis påskeaften vil hjelpe folk til å bli klar over hva de faktisk har i sitt abonnement.

Og som kan være ganske så nyttig om man er ute på reise.

Oppdatert på nyheter

– Selv om vi nå går inn i stille dager vil vi fortsatt ha folk på vakt som også sørger for oppdateringer på smp.no på saker fra inn- og utland, sier redaktøren.

I avisa påskeaften blir det en nyskrevet spenningsnovelle fra Molladalen skrevet av journalist og forfatter Bjørn Vatne.

– Pluss mange andre reportasjer for refleksjon og underholdning, samt påskekryssord og quizz og alt annet som hører med, sier Relling Berg.

Kryssord og sudoku

Nytt i år er tilgang på kryssord og sudoku via smp.no.

Ellers minner redaktøren om fantastisk flotte konsertopptak med lokale artister som skal gjøres tilgjengelig på smp.no.

– Gjennom Scena på smp.no har vi fantastisk flotte konsertopptak med lokale artister som vi gjerne vil gjøre tilgjengelig og som viser bredden i den lokale kulturen. Her er alt fra pop, rock, viser og opera, sier Relling Berg.

<strong>Bedre tilbud:</strong> – Gjennom elektronisk avis påskeaften får våre abonnenter et bedre tilbud enn før, sier redaktør Hanna Relling Berg.