Vannet ble sjekket for miljøgifter som DDT, ulike plantevernmidler og PAH-forbindelser, ved hjelp av to måleinstrumenter som sto utplassert i en måned i januar/februar i år. Målingene viser at PAH-stoffer med oppgitt grenseverdi i drikkevannsforskriften ikke ble påvist i Brusdalsvatnet ved deponiet i det nedlagte asfaltverket.

Råd

– Det anbefales en ny prøverunde i vannverkets råvannsinntak til våren eller sommeren, heter det i konklusjonen til COWI.

Frikjenne?

– Kan denne rapporten frikjenne gartneri og deponi for miljøutslipp?

Han presiserer at det nå er gjort svært grundige undersøkelser, og at mengdene plantevernmiddel som ble funnet er veldig små, og knapt målbare.

– Derfor føler vi oss en smule beroliget, etter denne undersøkelsen, sier Skulstad. Mest beroliget er han over at det ikke ble funnet DDT ved deponiet ved asfaltverket som avsluttet virksomheten i 1966.

– Når det gjelder DDT, er det ingen grunn til bekymring. Men i og med at det ble funnet små mengder plantevernmidler, vil vi følge opp, påpeker han. Han avviser at funn av plantevernmidler kan stamme fra tabben i fjor, da parkavdelingen i kommunen ved en feiltakelse sprøytet plantevernmiddelet Round Up like ved vannet i Vasstranda.