– Det brenner fremdeles i ruinene i fløya der brannen startet, men brannvesenet har lyktes å etablere et brannskille, slik at det ikke er fare for spredning, sier brannmester Kjetil Iversen i Møre og Romsdal til NRK.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 06.08 mandag morgen. Det brant kraftig og flammene sto opp gjennom taket. Bygget var tilnærmet overtent da brannvesenet kom fram en halv time etter at de fikk melding om brannen.

– Det var ild gjennom både tak og vinduer, og det var uaktuelt med innvending slukking, sier Iversen som slår fast at halve bygningsmassen har gått tapt i brannen.

Rådmann i Smøla, Kirsten Stensø Skaget bekrefter at hele administrasjonsfløyen og noen klasserom er skadd av brannen – men elevene får ikke skolefri tross brannen. Smøla kommune opplyser på sine nettsider at elevene transporteres til andre steder for å få undervisning.

Brannvesenet vil drive med slukking utover hele ettermiddagen. Årsaken til brannen er ikke kjent. Etterforskning på branntomta kan tidligst starte tirsdag på grunn av sterk varme på branntomta. (©NTB)