På Venstres landsmøte i helga ble det tatt opp et forslag om å si nei til tildelinger av nye konsesjoner i 23. konsesjonsrunde.

Dette ble nedstemt. Det var delegasjonen fra Møre og Romsdal som sto bak forslaget som til slutt fikk flertall - der partiet altså ikke sier nei til oljeleting.

– Dette var en svært viktig sak for oss fra Møre og Romsdal. Vi sto samlet og bidro til at prosessene rundt 23. konsesjonsrunde går som planlagt uten å bli forkludret, sier stortingsrepresentant Pål Farstad til Romsdals Budstikke.

Unge Venstre:– Veldig uheldig

I forkant var landsmøtet splittet om saken, og nestleder Ola Elvestuen ble blant annet kalt feig fordi han advarte mot å si nei til olje- og gassvirksomhet i Barentshavet og Norskehavet.

En som er uenig i avgjørelsen  er Håvard Urkedal, nestleder i Møre og Romsdal Unge Venstre og lokallagsleder for Haram Venstre.

– Jeg er kjempeglad for at jeg er i Unge Venstre sin delegasjon  og ikke fylket sitt, når Møre og Romsdal Venstre foreslår å gjøre oss mer oljeavhengige, var hans umiddelbare reaksjon på avgjørelsen.

– Misfornøyd med fylket

Han understreker til at Møre og Romsdals forslag var mildere enn forslaget til nestleder Ola Elvestuen.

– Men det kunne jo ikke delegasjonen fra fylket vite. Da dette forslaget ble lagt frem, fikk jeg litt sjokk. Jeg er misfornøyd med fylket der, sier Urkedal til Sunnmørsposten.

Møre og Romsdals forslag legger vekt på at nye felt må bygges med "betydelig lavere klima-avtrykk enn dagens felt".

Nestleder i Møre og Romsdal Unge Venstre, Håvard Urkedal. Foto: Privat