Mannen må også betale til sammen 480.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnene.

I starten av 2015 forgrep mannen seg flere ganger seksuelt mot en kvinne på en adresse på Sunnmøre ved å bruke grov vold.

Tiltalte var ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett svært voldelig mot kvinnen over to måneder.

Grov vold og mishandling

Han slo henne i hodet, sparket henne, presset en kniv mot brystet hennes og dro henne i håret. Fra januar til slutten av mars brukte han jevnlig vold, mishandlet og begrenset bevegelsesfriheten til kvinnen.

Retten la vekt på kvinnens forklaring, som var i samsvar med forklaringene hun ga til politi, krisesenter og overgrepsmottaket.

Merker på kroppen, lydlogger og forklaringer fra politimenn styrket kvinnens forklaring i retten.

Mannen kom også med trusler mot datteren, og hendelsene har preget kvinnen sterkt, står det i dommen.

Lite troverdig

Forklaringen til tiltalte framsto som lite troverdig, og den samsvarte heller ikke med andre detaljer.

Retten la samtidig vekt på forklaringen til en annen kvinne som mannen også hadde voldtatt. De to kvinnene hadde ikke kjennskap til hverandre.

Ved minst seks anledninger brukte mannen vold for å skaffe seg seksuell omgang med den ene kvinnen. Alle voldtektene skjedde på en særlig smertefull og særlig krenkende måte. Mishandlingen blir også sett på som grov.

Retten fant det bevist at kvinnen i perioden levde i et regime med gjentatt bruk av vold, skjellsord, seksuelle overgrep og trusler mot både henne selv og datteren.

Voldtok enda en kvinne

Mannen er også dømt for å ha voldtatt en annen kvinne på Sunnmøre høsten 2014.

Også her ble det brukt grov vold med spark og slag. Det ble også brukt til dels tunge gjenstander som han kastet på henne. Med kniv og glasskår ble kvinnen rispet opp. Øyelokkene ble brent med sigaretter.

Ifølge tiltalen hadde kvinnen ca. 30 risp på ryggen. I samme tidsrom finner retten det bevist at mannen voldtok kvinnen.

Erkjente ikke straffskyld

Mannen erkjente ikke straffskyld for noen av voldtektene, eller trusler slik de var beskrevet i tiltalen. Han erkjente noe bruk av vold mot den ene kvinnen, men det var ifølge hans forklaring fordi hun hadde startet.

– Kjenner ikke til lignende dommer

Aktor og statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim sier til smp.no at hun ikke kjenner til så strenge voldtektsdommer i Møre og Romsdal. Strafferammen var i utgangspunktet inntil 21 års fengsel for forholdene.

– Dette er en dom som skiller seg ut fra en del andre saker vi har kjennskap til. Det er snakk om flere voldtekter som er begått på en særlig smertefull og krenkende måte, sier Nordheim.

Hun la ned påstand om 10 års fengsel. Det var Riksadvokaten som tok ut tiltalen.

Totalt er mannen nå dømt for en langvarig voldtekt mot den ene kvinnen, og flere voldtekter av den andre.

Vil anke dommen

Mannens forsvarer Paal Berg Helland har ikke fått lest dommen, men sier til smp.no at hans klient kommer til å anke på grunn av at mannen ikke erkjenner straffskyld for voldtektene eller mishandlingen.

Mannen er for øvrig også dømt for å ha vært i besittelse av cirka 1,5 gram amfetamin og 3 gram hasj. Ifølge ham selv var dette til eget bruk.

To sakkyndige konkluderte i retten med at tiltalte ikke var psykotisk, bevisstløs eller psykisk utviklingshemmet under de straffbare forholdene.