Må stenge på grunn av streik

Hotell Ulstein Quality har 27 organiserte arbeidstakere. Når de blir tatt ut i streik fra lørdag, klarer ikke hotellet å holde åpent lenge.

– Vi har så mange organiserte at vi ikke klarer å holde åpent lenger enn til og med søndag, forteller Odd Petter Meinseth, hotelldirektør ved Quality Hotel Ulstein.  Foto: Knut Arne Aarset

Fakta om hotellstreiken
  • Nærmere 3.500 medlemmer i 363 hoteller og restauranter i seks fylker gikk ut i streik i helgen etter brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv. Mandag varslet Fellesforbundet opptrapping fra lørdag, med nye 2.447 medlemmer i 209 bedrifter i ytterligere seks fylker.
  • Streiken rammer følgende fylker: Buskerud, Hordaland, Nordland, Oslo, Sør-Trøndelag og Vestfold. Fra lørdag vil det være streik i hoteller og restauranter i Nord-Trøndelag, Troms, Finnmark, Akershus, Rogaland og Møre og Romsdal.
  • Fellesforbundet gikk til streik blant annet fordi arbeidsgiversiden ikke vil gå med på kravene om lokal forhandlingsrett.
  • Kilde: NTB
Nyheter

Fra lørdag klokken 8 trappes hotellstreiken opp. Da blir hoteller også i Møre og Romsdal rammet av streik. De fleste av hotellene smp.no har vært i kontakt med mener at de skal klare å holde åpent en tid framover selv med ansatte som streiker, men i Ulsteinvik ser de seg nødt til å stenge.

– Vi i Ulsteinvik kommer til å holde åpent til og med søndag. Vi har så mange organiserte at vi ikke klarer å holde åpent, forteller Odd Petter Meinseth, hotelldirektør ved Quality Hotel Ulstein.

Det betyr at de må skuffe noen av gjestene.

– Det blir en del romdøgn som vi må avlyse, men vi håper at vi klarer å få gjennomført arrangement ved hotellet som allerede er booket, sier Meinseth og legger til:

– Vi håper streiken blir kortvarig.

Ei uke skal gå bra


Hotellstreiken trappes opp - Sunnmøre rammes

35 hotell i Møre og Romsdal blir berørt når hotellstreiken nå trappes opp om fire dager.

Ved Hotel Union i Geiranger antas det at streiken kan bli langvarig.

– Drifta i den første perioden som kommer framover kommer til å gå som normalt. Ei uke eller fjorten dager skal gå bra, forteller Sindre Mjelva, eier av Hotel Union.

Selv er han beredt til å trå til om det skulle bli nødvendig.

– Det blir ekstra oppgaver, og vi må trå til ekstra hvis det trengs. Nå begynner turistene å komme så her må vi være pikoloer og det som må til. Vi skal håndtere det meste, men varer det ut over mot slutten av mai så må vi stenge, sier Mjelva.

– I skrubben

Ved Stranda Hotell blir ni tatt ut i streik. Der har de flere konfirmasjoner i helga, men de kommer ikke til å ta på seg flere arrangement nå.

– Vi kjører normal drift så lenge vi kan. Vi har arrangement nå i helga som vil kan gjennomføre med de som ikke er organisert, så får vi se ut over i uka. Blir streiken langvarig så må vi stenge, sier Eivind Nordeide, daglig leder ved hotellet.

– Og alle må trå til hos dere også?

– Ja, det spørs om direktøren ikke må i skrubben.

– Kjøkkentjeneste altså?

– Ja, direktører kan ikke så mye. De får trå til der de kan, sier Nordeide spøkefullt.

Blant hotellene som blir berørt i Møre og Romsdal er:

* Thon Hotell Fosnavåg (10 ansatte ut i streik)
* First Hotel Atlantica Ålesund (11)
* Stranda hotell (9)
* Select Service Partner Vigra (19)
* Scandic Hotel Ålesund (12)
* Radisson Blu Ålesund (9)
* ISS Kantiner hos Tafjord Kraft (1)
* ISS Kantiner hos  Nordea Bank (1)
* ISS Kantiner hos Color Line Stadion (1)
* ISS Kantiner hos Avd Catering Ålesund (1)
* Nordea og Color Line Stadion (3)
* Hotell Ivar Aasen, Ørsta (10)
* Quality Hotel Waterfront Ålesund (17)
* Hotel Union Geiranger (14)
* Hotell Ulstein (Quality) (27)
* Hotell Bryggen Ålesund (3) 
* Albatross Forpleining Tomrefjord (9)
* Thon Hotel Ålesund, Hotelldrift Ålesund (7) 
* Scandic Parken, Hotelldrift Ålesund (36).