Det kom som en overraskelse på ordføreren at de var den kommunen i landet som kom dårligst ut i det nye systemet for overføringer mellom staten og kommunene.

Gå til tjenesten «Kandusvare.smp.no» og legg inn ditt spørsmål om kommunereformen

- Vi har selv gjort beregninger som viste at vi stod i fare for å komme dårlig ut. Men at vi skulle være på landstoppen var nytt for meg fram til nå, sier Aure.

Han påpeker at fra arbeidet med kommunereformen startet har det vært klart for kommunepolitikerne i Ørskog at det å bli stående alene ikke var noe alternativ.- Vi har ikke utredet muligheten for å fortsette som egen kommune. Vi har inngått to intensjonsavtaler. En med Ålesund og regionkommune Sunnmøre og et med andre Storfjord-kommuner. For egn del mener jeg en tilknytning mot Ålesund er det beste. Vi har i mange år vært en del av et felles bo- og arbeidsmarked med Ålesund-området, påpeker Aure.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på FacebookØrskog skal ha folkeavstemning om kommunereformen 19. mai. Samme dag som en rekke andre sunnmørskommuner skal ha folkeavstemming.- I tillegg skal vi gjennomføre en innbyggerundersøkelse. Det mener jeg i sum vil gi oss et godt grunnlag for å fatte en beslutning, sier Ørskog-ordføreren.